343
«Η αλήθεια των αριθμών είναι αμείλικτη», τόνισε το υπουργείο απαντώντας στην κριτική της Κουμουνδούρου | InTime News / ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Υπουργείο Εσωτερικών: Οι αριθμοί «τορπιλίζουν» το αφήγημα ΣΥΡΙΖΑ για τους μετακλητούς

Protagon Team Protagon Team 28 Ιουλίου 2022, 22:51
«Η αλήθεια των αριθμών είναι αμείλικτη», τόνισε το υπουργείο απαντώντας στην κριτική της Κουμουνδούρου
|InTime News / ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Υπουργείο Εσωτερικών: Οι αριθμοί «τορπιλίζουν» το αφήγημα ΣΥΡΙΖΑ για τους μετακλητούς

Protagon Team Protagon Team 28 Ιουλίου 2022, 22:51

«Παρά το γεγονός ότι το ζήτημα των μετακλητών υπαλλήλων της κυβέρνησης έχει απαντηθεί επανειλημμένως και με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο, ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει να επενδύει αντιπολιτευτικά στα ψεύδη, τη συκοφαντία και τα fake news», τόνισε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εσωτερικών απαντώντας στους «ψευδείς ισχυρισμούς» του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα για τον αριθμό των μετακλητών υπαλλήλων της κυβέρνησης.

«Επειδή η αλήθεια των αριθμών είναι αμείλικτη», το υπουργείο παρέπεμψε «για μία ακόμη φορά» στην εξέλιξη του αριθμού των μετακλητών υπαλλήλων αυτή όπως προκύπτει από τα επικαιροποιημένα στοιχεία του Μητρώου Μισθοδοτούμενων του Ελληνικού Δημοσίου (apografi.gov.gr).

Σύμφωνα με αυτά, ανέφερε το ΥΠΕΣ, «ο ΣΥΡΙΖΑ σχεδόν στο σύνολο της διακυβέρνησής του απασχολούσε σταθερά πάνω από 1.000 μετακλητούς υπαλλήλους, αριθμός ο οποίος τον Νοέμβριο του 2018 ξεπέρασε τους 1.080. Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας διατηρεί αυτό τον αριθμό οριακά στους 1.000».

Κατά την ίδια ανακοίνωση, «ο κ. Τσίπρας έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί σκανδαλωδώς ότι ο αριθμός αυτός αυξάνεται μηνιαίως κατά 50», ωστόσο «ένας απλός πολλαπλασιασμός του αυθαίρετου αυτού αριθμού με τους μήνες διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας αρκεί για να καταδείξει και να καταρρίψει το τεράστιο αυτό ψεύδος».

Τέλος, το υπουργείο κατηγόρησε την Κουμουνδούρου ότι επιμένει να χρεώνει στην κυβέρνηση «τον αριθμό των μετακλητών υπαλλήλων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, προκειμένου το άθροισμα να εξυπηρετεί το αφήγημα τους». Ετσι, παρατηρεί, «δήμαρχοι που εξελέγησαν με τη στήριξη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσλαμβάνουν μετακλητούς υπαλλήλους και, σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, αυτοί θα πρέπει να χρεώνονται στην κυβέρνηση».

Νωρίτερα την Πέμπτη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε επιτεθεί στην κυβέρνηση διερωτώμενος σε ανάρτησή του στα social media, μεταξύ άλλων, «πώς λέγεται ένα Κράτος όπου διορίζονται 50 νέοι μετακλητοί κάθε μήνα, δαπανώνται 7,5 δισ. σε απευθείας αναθέσεις, 30 δισ. από το Ταμείο Ανάκαμψης χωρίς λογαριασμό, τα ΜΜΕ ταΐζονται με κρατικό χρήμα χωρίς κριτήρια και δημοσιογράφοι -εσχάτως και πολιτικοί αρχηγοί- παρακολουθούνται;». Στα σχόλια του κ. Τσίπρα απάντησε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου (περισσότερα εδώ).

  • Πατώντας εδώ μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα επικαιροποιημένα στοιχεία της εξέλιξης των μετακλητών υπαλλήλων όπως δόθηκαν στη δημοσιότητα από το ΥΠΕΣ

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...