199
Ο Κωστής Χατζηδάκης κατά τις δηλώσεις του στον ΣΚΑϊ | skaitv.gr/live

Χατζηδάκης: Στοχευμένες εθελούσιες στη ΔΕΗ

Protagon Team Protagon Team 8 Αυγούστου 2019, 11:53
Ο Κωστής Χατζηδάκης κατά τις δηλώσεις του στον ΣΚΑϊ
|skaitv.gr/live

Χατζηδάκης: Στοχευμένες εθελούσιες στη ΔΕΗ

Protagon Team Protagon Team 8 Αυγούστου 2019, 11:53

Η κυβέρνηση θα επιδιώξει στοχευμένες εθελούσιες εξόδους υπαλλήλων της ΔΕΗ, τόνισε ο υπουργός Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, επανερχόμενος στην προγραμματική τοποθέτησή του.

Σε δηλώσεις του την Πέμπτη στον ΣΚΑΪ, ο κ. Χατζηδάκης πρόσθεσε ότι στόχος είναι να αλλάξει η σύνθεση του προσωπικού προς το νεότερο.

Επίσης, στόχος είναι να καταργηθούν κάποιες παλιές ειδικότητες που δεν θα συνάδουν με την ανανεωμένη ταυτότητα της επιχείρησης και συγκεκριμένα ειδικότητες που συνδέονται με τις πεπαλαιωμένες λιγνιτικές μονάδες.

Πρόσθεσε ακόμη ότι η ΔΕΗ θα είχε μικρότερες ζημίες εάν απλώς είχε κλείσει ορισμένες λιγνιτικές μονάδες αλλά συνέχιζε να πληρώνει κανονικά το προσωπικό τους. Επισήμανε ότι δεν υπάρχει προοπτική ιδιωτικοποίησής τους, γιατί οι δύο διαγωνισμοί που κήρυξε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αποδείχτηκαν άγονοι λόγω ανυπαρξίας ενδιαφέροντος.

Για το μέλλον της ΔΕΗ, ο κ.  Χατζηδάκης επισήμανε ότι  οι ημερομηνίες-κλειδιά είναι τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο.

Αφενός, στις 24 Σεπτεμβρίου θα δημοσιοποιηθεί η νεότερη έκθεση της Ernst & Young, του ορκωτού ελεγκτή της ΔΕΗ, για την βιωσιμότητα της επιχείρησης. Στην προηγούμενη έκθεση, η E&Y είχε εκφράσει τον προβληματισμό της για το μέλλον της ΔΕΗ λόγω των αρνητικών οικονομικών αποτελεσμάτων της.

Επιπλέον, στις 31 Οκτωβρίου είναι η «ημερομηνία-ορόσημο» για επίτευξη συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή όσον αφορά την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, στο πλαίσιο της μεταμνημονιακής εποπτείας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...