269
|

Δικαστικές πηγές στους FT: Η Θάνου έκανε στοχευμένους ελέγχους σε πολιτικούς αντιπάλους του ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 8 Αυγούστου 2019, 10:55

Δικαστικές πηγές στους FT: Η Θάνου έκανε στοχευμένους ελέγχους σε πολιτικούς αντιπάλους του ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 8 Αυγούστου 2019, 10:55

Ενα προφίλ διαφορετικό από αυτό που θέλει η ίδια να παρουσιάζει, ως υπερκομματική επιλογή μιας Ανεξάρτητης Αρχής, περιγράφεται σε ρεπορτάζ των Financial Times για τη Βασιλική Θάνου.

Ως γνωστόν, η θέση της πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου και πρώην διευθύντριας στη νομικό γραφείο του Αλέξη Τσίπρα όταν ο τελευταίος ήταν Πρωθυπουργός, στην κεφαλή της Επιτροπής Ανταγωνισμού αποτελεί σημείο πολιτικής αντιπαράθεσης, καθώς δρομολογείται η αποπομπή της με την ψήφιση της επίμαχης διάταξης για την καθιέρωση ισχυρών ασυμβιβάστων ως προς τα ανώτατα στελέχη της εν λόγω επιτροπής.

Στο ρεπορτάζ της για το πολιτικό θέμα που έχει προκύψει, η εφημερίδα φιλοξενεί αναφορές από δικαστικές πηγές, οι οποίες υπογραμμίζουν ότι η κυρία Θάνου προωθούσε ενεργά την ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να γίνονται στοχευμένοι έλεγχοι σε πολιτικούς αντιπάλους για υποτιθέμενη εμπλοκή τους σε σκάνδαλα.

 

Σε ρεπορτάζ που τιτλοφορείται, «Το πρώτο τεστ Μητσοτάκη ως ηγέτης της Ελλάδας-Ο πρωθυπουργός επιδιώκει να απομακρύνει την επικεφαλής της Επιτροπής Ανταγωνισμού που όρισε ο Τσίπρας», η ανταποκρίτρια της εφημερίδας στην Ελλάδα αναφέρεται στις εξελίξεις στη Βουλή και στη γραμμή της κυβέρνησης ότι η κυρία Θάνου δεν πληροί τις προϋποθέσεις ανεξαρτησίας, προκειμένου να προϊσταται μιας ανεξάρτητης αρχής.

Το άρθρο των FT αναφέρεται ακόμα στην άρνηση της κυρίας Θάνου να παραιτηθεί, ενώ στο ρεπορτάζ ένας κυβερνητικός αξιωματούχος εξηγεί ότι η αναδρομικότητα του ασυμβίβαστου που περιλαμβάνει και την κυρία Θάνου τεκμαίρεται για λόγους δημοσίου συμφέροντος.

Τέλος, στο ρεπορτάζ αναφέρονται και οι καταγγελίες στελεχών της Επιτροπής Ανταγωνισμού για εμπλοκή της κυρίας Θάνου στη δουλειά τους, όπως ανέφεραν σε επιστολή τους προς το υπουργείο Ανάπτυξης, εξηγώντας ότι «η σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ επιτελικών στελεχών και στελεχών που διενεργούν έρευνες υπονομεύεται».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...