317
| Aris Oikonomou / SOOC

Χατζηδάκης: Στις τσέπες των εργαζομένων το κοινωνικό μέρισμα ανάπτυξης μέσα στο α’ εξάμηνο του 2022

Protagon Team Protagon Team 31 Δεκεμβρίου 2021, 10:02
|Aris Oikonomou / SOOC

Χατζηδάκης: Στις τσέπες των εργαζομένων το κοινωνικό μέρισμα ανάπτυξης μέσα στο α’ εξάμηνο του 2022

Protagon Team Protagon Team 31 Δεκεμβρίου 2021, 10:02

Για τα μέτρα στήριξης στους εργαζομένους στην εστίαση και τα θεάματα μίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, παραμονή Πρωτοχρονιάς, ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, διαβεβαιώνοντας ότι η κυβέρνηση θα προσαρμόζει και θα τροποποιεί τις εν λόγω παρεμβάσεις προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση ανάλογα με τις εξελίξεις στην πανδημία και τη δημόσια υγεία.

«Μιλάμε για κάποιες αναστολές συμβάσεων, είναι αυτά τα μέτρα που έχουμε συνηθίσει να λαμβάνονται τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. Εστιάζονται σε δραστηριότητες που θίγονται από τους περιορισμούς που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση (μπαρ, καταστήματα, εστίασης, κλπ). Για κάθε εργαζόμενο που τίθεται σε αναστολή εργασίας θα καταβάλλονται 534 ευρώ, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα απολύεται ο εργαζόμενος», σημείωσε ο κ. Χατζηδάκης.

Αυτό, διευκρίνισε, θα αφορά όσους εργαζόμενους συνήψαν σύμβαση εργασίας μέχρι και χθες που ανακοινώθηκε το συγκεκριμένο μέτρο.

Επιπλέον, ο υπουργός αναφέρθηκε στην επέκταση του προγράμματος  «Συνεργασία» (αφορά επιχειρήσεις αερομεταφορών, αεροδρόμιο) που το κράτος καλύπτει ένα μέρος του κόστους της λειτουργίας καθώς έχουν πληγεί ιδιαίτερα αυτές οι δραστηριότητες, και το μέτρο αυτό επεκτείνεται έως και το τέλος Μαρτίου.

«Υπάρχει ειδικό μέτρο για μουσικούς, θα έχουμε επίσης κυλιόμενο ωράριο στον ιδιωτικό τομέα πέραν του λιανεμπορίου που ήδη ισχύει, μετά συμφωνίες εργοδοτών – εργαζομένων για να μην προσέρχονται οι εργαζόμενοι την ίδια ώρα στα ΜΜΜ», είπε και εξήγησε ότι ακόμα και σε περιπτώσεις όπως είναι οι τράπεζες και οι ασφαλιστικές, υπάρχει πρόβλεψη για τηλεργασία μέχρι και 50% μετά από συνεννοήσεις που θα γίνουν στην επιχείρηση.

Κατώτατος μισθός

Οσον αφορά τον κατώτατο μισθό, ο Κωστής Χατζηδάκης δεσμεύτηκε ότι οι εργαζόμενοι θα δουν στις τσέπες τους κοινωνικό μέρισμα ανάπτυξης.

Θα δοθεί πρόσθετη αύξηση το α’ εξάμηνο του 2022 όπως έχει δηλώσει και ο Πρωθυπουργός, υπογράμμισε και «η διαδικασία θα εκκινήσει νωρίς μέσα στη χρονιά ώστε να ληφθούν οι αποφάσεις το συντομότερο, σταθμίζοντας και τις αντοχές της οικονομίας».

«Δεν διεκδικούμε το μονοπώλιο της κοινωνικής ευαισθησίας, αλλά και δεν χαρίζουμε το μονοπώλιο της κοινωνικής ευαισθησίας σε κανέναν», συμπλήρωσε με νόημα για την κριτική που του ασκείται από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...