292
|

Βουλευτής του Ζάεφ ευχαριστεί τον Αλέξη Τσίπρα στα ελληνικά για τη Συμφωνία [βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 16 Οκτωβρίου 2018, 12:07

Βουλευτής του Ζάεφ ευχαριστεί τον Αλέξη Τσίπρα στα ελληνικά για τη Συμφωνία [βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 16 Οκτωβρίου 2018, 12:07

Σε εξέλιξη είναι η καθοριστική συνεδρίαση της βουλής στα Σκόπια σε αναζήτηση της απαιτούμενης πλειοψηφίας για τη συνταγματική αναθεώρηση που θα «ξεκλειδώσει» την ευρωατλαντική πορεία της ΠΓΔΜ.

Εν όψει της κρίσιμης ψηφοφορίας, αίσθηση προκάλεσε η επιλογή βουλευτή του Ζόραν Ζάεφ να ευχαριστήσει προσωπικά, στα ελληνικά, τον Αλέξη Τσίπρα για τη Συμφωνία των Πρεσπών, την καλύτερη -όπως είπε- συμφωνία που θα μπορούσε να επιτευχθεί για την επίλυση της χρονίζουσας διαφοράς με την Ελλάδα.

«Δεν υπάρχει καλύτερη συμφωνία από αυτή. Το λένε οι ίδιοι οι Έλληνες. Για αυτό θα απευθυνθώ στα ελληνικά: Ευχαριστώ Τσίπρα, ευχαριστώ Ελλάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής  Σάμκα Ιμπραϊμόφσκι ολοκληρώνοντας την ομιλία του, επιδιώκοντας να γίνει πιο παραστατικός στο κάλεσμα προς τους βουλευτές της αντιπολίτευσης να ψηφίσουν τη συνταγματική αναθεώρηση εκπληρώνοντας έτσι τον βασικό όρο της Συμφωνίας.

Το «ευχαριστώ» του Ιμπραϊμόφσκι θύμισε την αντίστοιχη ενέργεια του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νικόλαου Ουρσουζίδη που τον περασμένο Ιούνιο είχε μιλήσει «στη γλώσσα των βόρειων γειτόνων» από το βήμα της Βουλής των Ελλήνων, για να τους εκφράσει ειλικρινή αισθήματα αγάπης και συνεργασίας.

Απευθυνόμενος στους βόρειους γείτονες θέλω να μεταφέρω ένα μήνυμα στη δική τους γλώσσα, στη νότιο σλαβική, όπως ορίζεται σαφέστατα στη συμφωνία», είχε πει τότε ο κ. Ουρσουζίδης στέλνοντας το μήνυμά του.

«Scupi sasedni, skupi Priateli, ot Republica Severna Makedonija kato predvizda dozovora vreme e da ostavim na zat vsitsko onova koeto ni razdelia, I da preminem v vzaimnoto pazbiratelstvo, satrydnitsestvo i liubov», ανέφερε κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια ο γεννημένος στη  Ν. Λυκογιάννη Βέροιας κυβερνητικός βουλευτής κάνοντας και την απαραίτητη μετάφραση:

«Αυτό στα ελληνικά, στην αρχαία ελληνική μακεδονική γλώσσα -όπως διευκρίνισε- θα πει: «Αγαπητοί γείτονες, όπως συμφωνήσαμε με τη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας είναι καιρός να αφήσουμε πίσω όλα εκείνα τα οποία μας χώριζαν και να περάσουμε στην αλληλοκατανόηση, τη συνεργασία και την αγάπη. Μαζί στο μέλλον».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...