581
Τα «Αγγελάκια» της γνωστής φίρμας πάνε στον... παράδεισο της μεταπώλησης | Reuters

Victoria’s Secret: Πουλήθηκε για 525 εκατ. δολάρια υπό το βάρος των σκανδάλων

Protagon Team Protagon Team 20 Φεβρουαρίου 2020, 19:56
Τα «Αγγελάκια» της γνωστής φίρμας πάνε στον... παράδεισο της μεταπώλησης
|Reuters

Victoria’s Secret: Πουλήθηκε για 525 εκατ. δολάρια υπό το βάρος των σκανδάλων

Protagon Team Protagon Team 20 Φεβρουαρίου 2020, 19:56

Στην πώληση της διάσημης φίρμας Victoria’s Secret προχώρησε η L Brands.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της εταιρείας υπήρξε συμφωνία ύψους 525 εκατ. δολαρίων με τη Sycamore, η οποία θα αγοράσει το 55% της Victoria’s Secret και η L Brands θα κρατήσει το 45%.

Παράλληλα, ο Λέσλι Γουέξνερ –ο 82χρονος εκατομμυριούχος που εδώ και πολλές δεκαετίες είναι επικεφαλής της L Brands– αφήνει το πόστο του διευθύνοντος συμβούλου και του προέδρου, στο πλαίσιο αυτής της συναλλαγής, παραμένοντας ωστόσο στο συμβούλιο ως επίτιμος πρόεδρος.

Με βάση το ύψος του ποσού στο οποίο ανήλθε το deal, η συνολική αξία της διάσημης μάρκας ξεπερνά το ένα δισεκατομμύριο δολάρια.

Τα εσώρουχα της Victoria’s Secret έχουν φορέσει στις πασαρέλες «θεές» του μόντελινγκ όπως η Αντριάνα Λίμα, η Αλεσάντρα Αμπρόζιο, η Ζιζέλ Μπούντχεν, η Ιρίνα Σάικ, η Τζίτζι Χαντίντ, η Μπέλα Χαντίντ, η Κένταλ Τζένερ κ.α.

Πέρα από αυτά τα προβλήματα όμως, η Victoria’s Secret τα τελευταία χρόνια πασχίζει, καθώς δεν προσαρμόστηκε στη μεταβολή των τάσεων στο μάρκετινγκ εσωρούχων.

Πέρυσι, το διάσημο σόου με τους «Αγγέλους» της εταιρείας, ματαιώθηκε.

Το τέταρτο τρίμηνο του 2019, τα καταστήματά της κατέγραψαν πτώση 10% στις πωλήσεις.

Επίσης, από τον Νοέμβριο του 2018 έως τον ίδιο χρόνο του 2019, έκλεισαν συνολικά 55 καταστήματα της φίρμας.

Η πώληση της μπράντας έλαβε χώρο λίγες εβδομάδες μετά τις αποκαλύψεις για κουλτούρα μισογυνισμού, εκφοβισμού και παρενόχλησης, σύμφωνα με πρώην και νυν στελέχη, υπαλλήλους και μοντέλα.

Από πρόσφατο ντεφιλέ της εταιρείας στη Νέα Υόρκη – EPA/JASON SZENES

Οι New York Times αποκάλυψαν ότι στο εσωτερικό της εταιρείας έκαναν κουμάντο δύο πανίσχυροι άνδρες προς αποκλειστικό όφελος των ταπεινών ενστίκτων τους.

Ο πρώτος είναι ο πρώην υπεύθυνος μάρκετινγκ της Victoria’s Secret, ο 71χρονος Εντ Ράζεκ, ο οποίος κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση.

Ο δεύτερος είναι ο Γουέξνερ, ο οποίος έκανε επανειλημμένα στα… στραβά μάτια στον επιστήθιο φίλο και συνεργάτη του.

Για το ρεπορτάζ οι NY Times μίλησαν με περισσότερους από 30 υπάλληλους, στελέχη και μοντέλα που δουλεύουν ή δούλευαν για τη Victoria’s Secret.

Οι περισσότερες κατηγορίες αφορούν τον Ράζεκ, ο οποίος παραιτήθηκε από τη θέση του τον Αύγουστο του 2019, μερικούς μήνες μετά τις αμφιλεγόμενες δηλώσεις του για την πιθανή πρόσληψη μοντέλων που είναι τρανς ή υπέρβαρα.

Ο Ράζεκ συνέβαλε στην επιλογή των μοντέλων –πιο γνωστά ως «Αγγελοι», περιτριγυρισμένες από τεράστια, πουπουλένια φτερά– και στη δημιουργία των τηλεοπτικών διαφημίσεων της εταιρείας.

Αλλά το μεγαλύτερό του δημιούργημα ήταν η ετήσια επίδειξη μόδας, που είχε γίνει παγκόσμιο, πολιτιστικό φαινόμενο.

Η ετήσια επίδειξη μόδας της φίρμας είχε γίνει παγκόσμιο φαινόμενο στο κόσμο της μόδας – EPA/JASON SZENES

Ο Ράζεκ συχνά υπενθύμιζε στα μοντέλα ότι η καριέρα τους βρισκόταν στα χέρια του, όπως έχουν αποκαλύψει τα ίδια τα μοντέλα, αλλά και νυν και πρώην στελέχη.

Η Αλίσα Μίλερ, που έχει υπάρξει κατά καιρούς μοντέλο της Victoria’s Secret, περιέγραψε τον Ράζεκ ως κάποιον που απέπνεε «τοξική αρρενωπότητα».

Με δυο λόγια, είπε για τη συμπεριφορά του: «Εγώ έχω τη δύναμη. Μπορώ να σε φτιάξω ή να σε καταστρέψω».

Το μοντέλο Αντι Μουζ, που συμμετείχε στο σόου των «Αγγέλων» για δύο συνεχόμενες χρονιές, αποκάλυψε στους Times πως όταν ήταν 19 χρόνων είχε απορρίψει πολλές φορές τα υπονοούμενα και τις πιέσεις του Ράζεκ απέναντί της, με συνέπεια να μην τη δεχτούν την επόμενη χρονιά.

Στα κάστινγκ, μερικές φορές ο Ράζεκ ζητούσε από τα μοντέλα να εμφανίζονται με τα εσώρουχά τους και μερικές φορές τους ζητούσε τον αριθμό του κινητού τους, σύμφωνα με τρεις μαρτυρίες.

Σε άλλες ζητούσε να καθίσουν στα πόδια του, ενώ δύο μοντέλα είπαν ότι τους είχε ζητήσει να πάνε μαζί για δείπνο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...