229
Ο Μπόρις Πιστόριους σε συνέντευξη Τύπου το 2019 | EPA/FELIPE TRUEBA

Βερολίνο: Ο Μπόρις Πιστόριους νέος υπουργός Αμυνας

Protagon Team Protagon Team 17 Ιανουαρίου 2023, 13:06
Ο Μπόρις Πιστόριους σε συνέντευξη Τύπου το 2019
|EPA/FELIPE TRUEBA

Βερολίνο: Ο Μπόρις Πιστόριους νέος υπουργός Αμυνας

Protagon Team Protagon Team 17 Ιανουαρίου 2023, 13:06

Τον διορισμό του Μπόρις Πιστόριους ως υπουργού Αμυνας, σε αντικατάσταση της Κριστίνε Λάμπρεχτ η οποία υπέβαλε την παραίτησή της, ανακοίνωσε την Τρίτη το Βερολίνο.

Ο νέος υπουργός θα λάβει την Πέμπτη την εντολή διορισμού του από τον ομοσπονδιακό πρόεδρο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ και κατόπιν θα ορκιστεί στη Μπούντεσταγκ.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που κέρδισα έναν εξαιρετικό πολιτικό της χώρας μας για το αξίωμα του υπουργού Αμυνας. Ο Μπόρις Πιστόριους είναι ένας εξαιρετικά έμπειρος πολιτικός που έχει δοκιμαστεί στη διοίκηση, ασχολείται με την πολιτική ασφαλείας εδώ και χρόνια και με τις ικανότητές του, την επιμονή και τη μεγάλη του καρδιά, είναι ακριβώς το κατάλληλο πρόσωπο για να ηγηθεί της Μπούντεσβερ σε αυτό το σημείο καμπής», είπε ο Ολαφ Σολτς.

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ακόμη ότι για την επιλογή του αντικαταστάτη της Λάμπρεχτ έγιναν διαβουλεύσεις με την ηγεσία του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD).

Τον Πιστόριους συνεχάρη για τον διορισμό του ο αρχηγός των Φιλελευθέρων (FDP) και υπουργός Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ, με ανάρτησή του στο Twitter.

Ο 62χρονος Μπόρις Πιστόριους υπήρξε επί επτά χρόνια δήμαρχος του Οσναμπρουκ και υπηρετεί ως υπουργός Εσωτερικών και Αθλητισμού στην Κάτω Σαξονία από το 2013, ενώ θεωρείται ιδιαίτερα έμπειρος σε θέματα εσωτερικής ασφαλείας. Το 2019 είχε θέσει υποψηφιότητα και για την ηγεσία του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, απέναντι και στον Ολαφ Σολτς.

Με τον διορισμό του στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση, διαταράσσεται η ισορροπία αριθμού ανδρών – γυναικών και δεν αποκλείεται να ακολουθήσουν και άλλες μετακινήσεις.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...