171
«Είναι σαφές ότι ο Ταγίπ Ερντογάν δεν είναι έτοιμος για έναν εποικοδομητικό διάλογο» και ότι «τώρα είναι η ώρα να αντιδράσουμε και να δράσουμε», υπογραμμίζει στη δήλωσή του στην «Καθημερινή» ο Μάνφρεντ Βέμπερ | Reuters

Βέμπερ: «Ναι» στην αναστολή της τελωνειακής σύνδεσης ΕΕ – Τουρκίας

Protagon Team Protagon Team 20 Οκτωβρίου 2020, 15:03
«Είναι σαφές ότι ο Ταγίπ Ερντογάν δεν είναι έτοιμος για έναν εποικοδομητικό διάλογο» και ότι «τώρα είναι η ώρα να αντιδράσουμε και να δράσουμε», υπογραμμίζει στη δήλωσή του στην «Καθημερινή» ο Μάνφρεντ Βέμπερ
|Reuters

Βέμπερ: «Ναι» στην αναστολή της τελωνειακής σύνδεσης ΕΕ – Τουρκίας

Protagon Team Protagon Team 20 Οκτωβρίου 2020, 15:03

Υπέρ του αιτήματος της Αθήνας για αναστολή της τελωνειακής σύνδεσης ΕΕ – Τουρκίας, αλλά και υπέρ της επιβολής κυρώσεων κατά συγκεκριμένων προσώπων για την κλιμακούμενη τουρκική προκλητικότητα, τάχθηκε ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Μάνφρεντ Βέμπερ.

«Η περίοδος της διπλωματίας έχει παρέλθει», διαμηνύει ο κ. Βέμπερ σε δήλωσή του στην εφημερίδα «Καθημερινή», τονίζοντας πως «οι συνεχιζόμενες προκλήσεις της Τουρκίας, στη βόρεια Κύπρο και με τις έρευνες για αέριο που διεξάγει, οι παραβιάσεις του διεθνούς Δικαίου, είναι προφανείς σε όλους.

«Οποια κι αν είναι τα κίνητρα, αυτή είναι η πραγματικότητα. Συνεπώς υποστηρίζω κάθε θεμιτή αντίδραση, μεταξύ των οποίων την αναστολή της τελωνειακής ένωσης Ε.Ε.-Τουρκίας και νέες κυρώσεις κατά ατόμων».

Ο επικεφαλής της ομάδας του ΕΛΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν δίστασε να σχολιάσει πως η διατύπωση στα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής την περασμένη εβδομάδα «δεν ήταν αρκετά ισχυρή».

«Είναι σαφές ότι ο Ταγίπ Ερντογάν δεν είναι έτοιμος για έναν εποικοδομητικό διάλογο» και ότι «τώρα είναι η ώρα να αντιδράσουμε και να δράσουμε», καταλήγει ο κ. Βέμπερ στη δήλωσή του στην «Καθημερινή».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...