211
Εβο Μοράλες και Αλέξης Τσίπρας στο Μαξίμου | George Vitsaras / SOOC

Τσίπρας σε Εβο Μοράλες: «Με τη Βολιβία μας συνδέουν κοινές αξίες»

Protagon Team Protagon Team 15 Μαρτίου 2019, 10:14
Εβο Μοράλες και Αλέξης Τσίπρας στο Μαξίμου
| George Vitsaras / SOOC

Τσίπρας σε Εβο Μοράλες: «Με τη Βολιβία μας συνδέουν κοινές αξίες»

Protagon Team Protagon Team 15 Μαρτίου 2019, 10:14

«Η Βολιβία είναι μια μακρινή χώρα, αλλά μας συνδέουν κοινές αξίες, κοινοί αγώνες και κοινά ιδανικά». Αυτό τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, υποδεχόμενος στο Μέγαρο Μαξίμου τον πρόεδρο της λατινοαμερικανικής χώρας Εβο Μοράλες.

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στους αγώνες για δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη στη Βολιβία και σημείωσε πως γι’ αυτό άξιζε τον κόπο η επίσκεψη του κ. Μοράλες στην Ακρόπολη.

«Το νήμα του κοινού αγώνα των λαών απέναντι σε κάθε μορφής καταπίεση και ολοκληρωτισμό είναι σήμερα περισσότερο από ποτέ αναγκαίο να το πιάσουμε όλοι μαζί, απέναντι στις νέες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε», τόνισε ο κ. Τσίπρας, ζητώντας από τον κ. Μοράλες να μεταφέρει στον λαό της χώρας του τους ειλικρινείς χαιρετισμούς και τα βαθιά αισθήματα αλληλεγγύης.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Βολιβίας απηύθυνε πρόσκληση στον Πρωθυπουργό να επισκεφθεί τη Βολιβία.

Ο κ. Μοράλες εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για το γεγονός ότι το πρωί επισκέφθηκε την Ακρόπολη και το Μουσείο της Ακρόπολης, σημειώνοντας ότι στην Αθήνα γεννήθηκε η δημοκρατία, ενώ ευχαρίστησε τον ελληνικό λαό και τον κ. Τσίπρα για τους αγώνες που δίνουν για τη Δημοκρατία.

Το βράδυ της Πέμπτης, ο κ. Τσίπρας υποδέχτηκε τον πρόεδρο της Βολιβίας σε εκδήλωση προς τιμήν του στο Ιδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», εγκωμιάζοντας την οικονομική πολιτική του Μοράλες. «Η Αριστερά στη Βολιβία ηγήθηκε ενός οικονομικού θαύματος», τόνισε ο έλληνας πρωθυπουργός παραδεχόμενος παράλληλα ότι «εδώ συμβιβαστήκαμε».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News