167
Ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου | George Vitsaras / SOOC

«Παράθυρο» από Γαβρόγλου για διδασκαλία της «μακεδονικής» γλώσσας

Protagon Team Protagon Team 15 Μαρτίου 2019, 09:43
Ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου
|George Vitsaras / SOOC

«Παράθυρο» από Γαβρόγλου για διδασκαλία της «μακεδονικής» γλώσσας

Protagon Team Protagon Team 15 Μαρτίου 2019, 09:43

Ως ένα ζήτημα που θα λύσει η επιστημονική κοινότητα παρουσίασε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου την πρόταση διδασκαλίας της μακεδονικής γλώσσας στο ΠΑΜΑΚ, παίρνοντας επί της ουσίας αποστάσεις από τον πρύτανη του πανεπιστημίου που εξέφρασε την άρνησή του.

Οπως επισήμανε σε δηλώσεις του ο υπουργός: «Εμείς διαφωνούμε. Οι πολιτικοί φορείς είναι μέρος της Δημοκρατίας μας. Αυτά είναι επιστημονικά ζητήματα. Θα τα λύσει η επιστημονική κοινότητα.

» Θα μου επιτρέψετε να το συζητήσει η επιστημονική κοινότητα και με βάση τις συζητήσεις θα δούμε εμείς πώς θα κινηθούμε. Αλλά, επιστημονικά ζητήματα πρώτα τα συζητά η επιστημονική κοινότητα».

Το αίτημα για τη διδασκαλία είχε διατυπωθεί από το «Ουράνιο Τόξο» και αφορούσε τη διδασκαλία της μακεδονικής γλώσσας στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Σε αυτό ο πρύτανης του ΠΑΜΑΚ Στέλιος Κατρανίδης επισήμανε ότι είναι αντιδεοντολογικό να ανοίξει κουβέντα με ένα πολιτικό κόμμα επί του αιτήματος.

Παράλληλα, την Πέμπτη σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής Γλωσσολογίας και πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Γεώργιος Μπαμπινιώτης τόνισε πως μια ενδεχόμενη απόφαση για διδασκαλία της μακεδονικής συνιστά έμμεση αναγνώριση και «μακεδονικής μειονότητας».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...