427
Τραμπ κατά Twitter. Να δούμε ποιος θα βγει κερδισμένος... | Reuters

Τραμπ μαινόμενος, απειλεί με κλείσιμο το Twitter!

Protagon Team Protagon Team 27 Μαΐου 2020, 16:43
Τραμπ κατά Twitter. Να δούμε ποιος θα βγει κερδισμένος...
|Reuters

Τραμπ μαινόμενος, απειλεί με κλείσιμο το Twitter!

Protagon Team Protagon Team 27 Μαΐου 2020, 16:43

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ απείλησε ανοικτά να ρυθμίσει με πολύ αυστηρούς όρους ή και να κλείσει (!) ολοκληρωτικά κάποιες συγκεκριμένες εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Τραμπ έχει βάλει ως κύριο στόχο του το Twitter, μετά την απόφαση του τελευταίου να ασκεί έλεγχο εγκυρότητας στα προεδρικά tweets.

Σε δύο εξ αυτών, την Τετάρτη το πρωί, ο Τραμπ σε ένα άνευ προηγουμένου tweet, δήλωσε ότι οι ιστότοποι των social media «προσπαθούν να φιμώσουν τις πολιτικά συντηρητικές φωνές, οπότε θα πρέπει να αλλάξουν ρότα ή να αναληφθεί δράση εναντίον τους».

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, παραμένει άγνωστο το πώς ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους θα μπορούσε να οδηγήσει στο κλείσιμο μέσων κοινωνικής δικτύωσης, τα οποία αποτελούν ιδιοκτησία εισηγμένων εταιρειών και χρησιμοποιούνται από δισεκατομμύρια ανθρώπους σε παγκόσμια κλίμακα.

«Οι Ρεπουμπλικανοί αισθάνονται ότι οι πλατφόρμες των social media προσπαθούν να φιμώσουν απόλυτα τις συντηρητικές φωνές. Θα προχωρήσουμε σε γενναία αναθεώρηση του ρυθμιστικού τους πλαισίου ή θα τα κλείσουμε, πριν επιτρέψουμε να συμβαίνει κάτι τέτοιο», έγραψε ο Τραμπ, για να προσθέσει: «Το ίδιο δεν θα επιτρέψουμε να καθιερωθεί η επιστολική ψήφος και να αποκτήσει ρίζες σε αυτή τη χώρα”».

Ήταν η δεύτερη φορά σε λίγες ώρες που ο Τραμπ καταφέρθηκε εναντίον του Twitter.

Αρχικά υποστήριξε με αναρτήσεις του ότι η διεύθυνση του ιστότοπου απειλεί την «ελευθερία του λόγου», κάτι που «εγώ, ως πρόεδρος, δεν θα επιτρέψω να γίνει!».

Σημειώνεται ότι το Twitter στο πλαίσιο της λεγόμενης διαδικασίας «fact checking» δηλαδή της προσπάθειας να μην διαδίδονται ψευδείς ειδήσεις με σκοπό την παραπληροφόρηση και την προπαγάνδα, τοποθέτησε μια ειδοποίηση στην ανάρτηση του Τραμπ σχετικά με τις επιστολικές ψήφους, στην οποία ο πρόεδρος διατείνεται πως οι ψήφοι αυτές είναι «ουσιαστικά χαλκευμένες» και θα έχουν ως αποτέλεσμα μια «εκλογική νοθεία».

Η ειδοποίηση αυτή, με σύμβολο ένα θαυμαστικό μέσα σε κύκλο, με μπλε χρώμα, οδηγεί τους αναγνώστες σε μια σελίδα όπου η συντακτική ομάδα του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης έχει συγκεντρώσει άρθρα και πληροφορίες που αντικρούουν τα όσα υποστηρίζει ο Τραμπ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...