283
Ο Τζο Μπάιντεν δεν φοβήθηκε να φορέσει μάσκα σε δημόσια εκδήλωση | REUTERS/Carlos Barria

Τζο Μπάιντεν: «Εντελώς βλάκας» ο Τραμπ που δεν φορά μάσκα

Protagon Team Protagon Team 27 Μαΐου 2020, 11:38
Ο Τζο Μπάιντεν δεν φοβήθηκε να φορέσει μάσκα σε δημόσια εκδήλωση
|REUTERS/Carlos Barria

Τζο Μπάιντεν: «Εντελώς βλάκας» ο Τραμπ που δεν φορά μάσκα

Protagon Team Protagon Team 27 Μαΐου 2020, 11:38

Μέσα στην πανδημία του κορονοϊού, οι προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ έχουν φύγει από τις πρώτες γραμμές της επικαιρότητας. Δεν τις έχουν ξεχάσει φυσικά  οι μονομάχοι, ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Τζο Μπάιντεν, που κλιμακώνουν την ρητορική τους.

Αφορμή για την τελευταία επίθεση του Μπάιντεν ήταν η στάση του Τραμπ να μην φορά μάσκα προστασίας προσώπου σε μία σειρά πρόσφατων δημόσιων εμφανίσεων του.

Μιλώντας στο CNN από το σπίτι του στο Ντελαγουέρ ο Μπάιντεν είπε: «Αυτός ο άνθρωπος πρέπει να δίνει το παράδειγμα και το μόνο που κάνει είναι να κάνει εντελώς το αντίθετο από ότι συστήνουν οι ειδικοί».

«Είναι βλάκας, εντελώς βλάκας να μιλά έτσι», είπε και πρόσθεσε ότι αυτό «κοστίζει ζωές».

Η απόφαση του Μπάιντεν να φορέσει μάσκα σε μία δημόσια ανοιχτή εκδήλωση την Ημέρα της Μνήμης (τη Δευτέρα), κατά την πρώτη δημόσια εμφάνισή του από τον Μάρτιο, βρέθηκε στο επίκεντρο της προσοχής του προέδρου Τραμπ, ο οποίος ανήρτησε φωτογραφία του Μπάιντεν σχολιάζοντας: «Αυτό εξηγεί γιατί δεν αρέσει στον Τραμπ να φοράει μάσκα δημοσίως».

Ο Τραμπ έχει δηλώσει ότι δεν θα κάνει τη χάρη στους δημοσιογράφους να τον δουν δημόσια να φορά μάσκα.

Κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Ιψιλάντι του Μίσιγκαν, όπου περιηγήθηκε σε εργοστάσιο της αυτοκινητοβιομηχανίας Ford, επέδειξε στους δημοσιογράφους τη μάσκα του, χωρίς να τη βάλει. «Μου αρέσει πολύ. Ειλικρινά, νομίζω είμαι πιο ωραίος με τη μάσκα», αστειεύτηκε.

Η άρνηση του Τραμπ να φορέσει προστατευτική μάσκα προκαλεί την αντίδραση της πλειοψηφίας των ψηφοφόρων των Ρεπουμπλικάνων σύμφωνα με δημοσκόπηση.

Η σφυγμομέτρηση του Morning Consult για την ιστοσελίδα Politico αναφέρει ότι το 70% των Αμερικανών τάσσεται υπέρ της χρήσης μάσκας από τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς. Εξ αυτών το 82% είναι ψηφοφόροι των Δημοκρατικών και το 58% είναι ψηφοφόροι των Ρεπουμπλικάνων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...