192
To Twitter είναι το αγαπημένο μέσο του Ντόναλντ Τραμπ και περνά καθημερινά πολλή ώρα σε αυτό | REUTERS/Jonathan Ernst

Twitter κατά Τραμπ: Προσοχή! Είναι παραπλανητικά όσα γράφει

Protagon Team Protagon Team 27 Μαΐου 2020, 08:13
To Twitter είναι το αγαπημένο μέσο του Ντόναλντ Τραμπ και περνά καθημερινά πολλή ώρα σε αυτό
|REUTERS/Jonathan Ernst

Twitter κατά Τραμπ: Προσοχή! Είναι παραπλανητικά όσα γράφει

Protagon Team Protagon Team 27 Μαΐου 2020, 08:13

Μια άνευ προηγουμένου προειδοποίηση προσέθεσε το Twitter σε όσα έγραψε ο πιο ισχυρός άνθρωπος στον κόσμο, ο Ντόναλντ Τραμπ, αποδίδοντάς του, με έμμεσο αλλά σαφή τρόπο, πρόθεση για παραπληροφόρηση.

Οι αναγνώστες σε μια ανάρτηση του αμερικανού προέδρου σχετικά με τις επιστολικές ψήφους καλούνται να «ενημερωθούν για τα γεγονότα». Στην ανάρτηση ο Τραμπ διατείνεται πως οι ψήφοι αυτές είναι «ουσιαστικά χαλκευμένες» και θα έχουν αποτέλεσμα «εκλογική νοθεία».

 

Η ειδοποίηση με μπλε σύμβολο ένα θαυμαστικό μέσα σε κύκλο, που φαίνεται όταν διαβάζουμε το Twitter από τον ιστότοπο, οδηγεί σε μια σελίδα όπου η συντακτική ομάδα του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης έχει συγκεντρώσει άρθρα και πληροφορίες που αντικρούουν τον προεδρικό ισχυρισμό.

Η παρέμβαση δεν πέρασε απαρατήρητη από τον Τραμπ, που κατήγγειλε (φυσικά μέσα από το Twitter!) ότι το κοινωνικό δίκτυο απειλεί την «ελευθερία του λόγου», κάτι που «εγώ, ως πρόεδρος, δεν θα επιτρέψω να γίνει!».

«Το Twitter παρεμβαίνει στις προεδρικές εκλογές του 2020», έγραψε οργισμένος, ενώ τα έβαλε και με μέσα ενημέρωσης όπως το περιοδικό Atlantic, το οποίο ανακοίνωσε ότι θα απολύσει το 20% του προσωπικού του. «Καλά νέα: Το βαρετό, αλλά φοβερά μοχθηρό, περιοδικό παίρνει την κάτω βόλτα. Δύσκολη εποχή να είσαι στη βιομηχανία των fake news!», έγραψε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...