216
Αδειο γήπεδο μπέιζμπολ στο Τόκιο - μπορούν να το γεμίσουν οι εικονικές ιαχές; | EPA/KIMIMASA MAYAMA

Ιαπωνία: Πανηγυρισμοί μέσω smartphone σε άδεια γήπεδα

Protagon Team Protagon Team 27 Μαΐου 2020, 10:58
Αδειο γήπεδο μπέιζμπολ στο Τόκιο - μπορούν να το γεμίσουν οι εικονικές ιαχές;
|EPA/KIMIMASA MAYAMA

Ιαπωνία: Πανηγυρισμοί μέσω smartphone σε άδεια γήπεδα

Protagon Team Protagon Team 27 Μαΐου 2020, 10:58

Μια λύση υψηλής τεχνολογίας -πέρα από την τραγική ιδέα με τις κούκλες σεξ στη Νότια Κορέα– δοκιμάζουν στην Ιαπωνία για να μετριάσουν κάπως το άχαρο θέαμα με τις άδειες εξέδρες στα γήπεδα.

Στις 19 Ιουλίου προγραμματίζεται να αρχίσει το πρωτάθλημα μπέιζμπολ, ενώ αργότερα το καλοκαίρι θα αρχίσει ξανά και το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου. Και στις δύο περιπτώσεις χωρίς θεατές.

Εταιρεία έχει αναπτύξει εφαρμογή για έξυπνα κινητά που επιτρέπει στους φιλάθλους να υποστηρίζουν από απόσταση τις ομάδες τους, οι οποίες θα παίζουν μπροστά σε άδειες εξέδρες.

Το Remote Cheerer (με μια ελεύθερη μετάφραση, «πανηγυρισμοί εξ αποστάσεως») επιτρέπει στους φιλάθλους να παρακολουθούν αγώνες από το σαλόνι του σπιτιού τους μέσω των smartphone τους. Η εφαρμογή θα στέλνει μια ηχογραφημένη ιαχή, είτε ένα προσωπικό μήνυμα, που θα αντηχεί στο γήπεδο σε πραγματικό χρόνο.

Πάντως, όπως γράφει ο Guardian, οι εικονικοί πανηγυρισμοί για την ώρα είναι σχετικά κόσμιοι: οι «θεατές» δεν θα μπορούν να αμφισβητήσουν τον διαιτητή.

Η Yamaha Corporation, η οποία έχει αναπτύξει την εφαρμογή, δοκίμασε το σύστημα στο χωρητικότητας 50.000 θεατών Shizuoka Stadium ECOPA, το οποίο χρησιμοποιείται κυρίως για ποδόσφαιρο. Οι οπαδοί που παρακολούθησαν την δοκιμή από την τηλεόραση μπόρεσαν να υποστηρίξουν την ομάδα τους, μέσω 58 ηχείων.

Οι υπεύθυνοι των γηπέδων βλέπουν μάλλον θετικά το πρωτότυπο αυτό σύστημα. Αλλά η εικόνα -και προπαντός η ατμόσφαιρα- δεν θα είναι ίδια.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...