373
Κάποιοι παρατηρητικοί είδαν το «Μ» να σχηματίζει... κέρατα πάνω από τον Τραμπ | Twitter/samashurst

Ο Τραμπ και το «κρυμμένο μήνυμα» στο εξώφυλλο του Time

Protagon Team Protagon Team 8 Δεκεμβρίου 2016, 10:47
Κάποιοι παρατηρητικοί είδαν το «Μ» να σχηματίζει... κέρατα πάνω από τον Τραμπ
|Twitter/samashurst

Ο Τραμπ και το «κρυμμένο μήνυμα» στο εξώφυλλο του Time

Protagon Team Protagon Team 8 Δεκεμβρίου 2016, 10:47

Το ότι η επιλογή του Ντόναλντ Τραμπ ως προσώπου της χρονιάς που φεύγει από το αμερικανικό περιοδικό Time, ήταν γνωστό ότι θα προκαλούσε ποικίλα σχόλια. Το περίμενε και το περιοδικό που τον χαρακτήρισε «Πρόεδρο των Διχασμένων Πολιτειών της Αμερικής».

Αλλά αυτό που προκάλεσε η ανακήρυξη του Τραμπ ως προσώπου του 2016 δεν είχε προηγούμενο, ενδεικτικό του πόσο η παρουσία του Τραμπ λειτουργεί πολωτικά και τοξικά στη  δημόσια σφαίρα. Ευφάνταστοι χρήστες του Twitter ανέπτυξαν μάλλον απρόσμενες θεωρίες συνωμοσίας γύρω από τη φωτογραφία του εξωφύλλου. Κάποιοι, για παράδειγμα, υποστήριξαν ότι τους θυμίζει ένα παλαιότερο εξώφυλλο του Time με τον Αδόλφο Χίτλερ. Υπέδειξαν ότι η μόνη φορά που δύο πρόσωπα κάθονται στην πολυθρόνα είναι ο Αδόλφος και ο Ντόναλντ. Ωστόσο κάποιοι πιο προσεκτικοί υπενθύμισαν ότι το συγκεκριμένο εξώφυλλο με τον Χίτλερ, δεν ήταν όταν ο ηγέτης της ναζιστικής Γερμανίας είχε επιλεγεί ως «άνδρας της χρονιάς» το 1938, αλλά σε ένα άλλο τεύχος επικαιρότητας το 1941.

Μα η πιο απολαυστική θεωρία ήταν ότι βλέπουν, με τον τρόπο που το M του ονόματος του περιοδικού έχει τοποθετηθεί πάνω από το κεφάλι του, τα κέρατα του σατανά. Ενα κρυφό μήνυμα του περιοδικού για την σκοτεινή φύση του Τραμπ;

Φαίνεται πως αρκετοί βρήκαν ενδιαφέρουσα αυτή τη θεωρία, καθώς θυμήθηκαν τα κέρατα ενός ακόμα εξωφύλλου, αυτό του Πάπα!

Η φωτογράφιση έγινε στον 66ο όροφο του πολυτελούς Πύργου Τραμπ στην Νέα Υόρκη. Οπως ανακοίνωσε το περιοδικό, «αντίπαλοι» του Τραμπ στη μάχη του εξωφύλλου ήταν: η Χίλαρι Κλίντον, ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, ο πρωθυπουργός της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι, ο ιδρυτής του Facebook Μαρκ Ζάκερμπεργκ, η Μπιογιονσέ και η αμερικανίδα ολυμπιονίκης της γυμναστικής Σιμόν Μπάιλς. Πέρυσι πρόσωπο της χρονιάς είχε ανακηρυχθεί η γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ.

POY.Cover_.2016
Στο κείμενο που εξηγεί τη φετινή επιλογή, το περιοδικό αναφέρει πως «η πρόκληση για τον Ντόναλντ Τραμπ είναι τώρα να αποδείξει αυτό για το οποίο ολόκληρη η χώρα έχει διχαστεί», αν δηλαδή αυτός επηρέασε τον κόσμο προς το καλύτερο ή το χειρότερο τη φετινή χρονιά.

«Μπορεί ο νεοεκλεγείς πρόεδρος να σταματήσει να τουιτάρει, αλλά θα το κάνει μόνο γιατί θα έχει βρει ένα διαφορετικό τρόπο να λέει την ιστορία που θέλει απευθείας στο κοινό», σχολίασε το περιοδικό για την… αδυναμία που έχει ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ να εκφράζεται μέσω Twitter.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...