418
|

Η συγκλονιστική εξομολόγηση του Τιμ Ροθ για τον βιαστή παππού του

Protagon Team Protagon Team 8 Δεκεμβρίου 2016, 07:43

Η συγκλονιστική εξομολόγηση του Τιμ Ροθ για τον βιαστή παππού του

Protagon Team Protagon Team 8 Δεκεμβρίου 2016, 07:43

Δεν ήταν η πρώτη φορά που ο δημοφιλής βρετανός ηθοποιός Τιμ Ροθ μιλά για τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη ως παιδί. Ηταν όμως η πρώτη φορά που κατονόμασε τον θύτη. Περιγράφοντας μια εφιαλτική παιδική ηλικία σε συνέντευξή του στον Guardian, ο 55χρονος ηθοποιός αποκάλυψε ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο πατέρας του κακοποιήθηκαν σεξουαλικά από τον παππού του.

«Ο πατέρας μου ήταν ένα κακοποιημένο παιδί και είχε μια φρικτή παιδική ηλικία και το είχε πάρει πολύ σοβαρά όλο αυτό» είπε ο Ροθ, σε συνέντευξη που έδωσε στο πλαίσιο της προώθησης της νέας τηλεοπτικής σειράς «Rillington Place» στην οποία πρωταγωνιστεί.

Εχοντας μιλήσει και στο παρελθόν για τη σεξουαλική κακοποίηση που είχε δεχθεί ως παιδί, πολλοί είχαν πιστέψει πως ο ένοχος ήταν ο πατέρας του. Αυτό άφηνε να εννοηθεί με την ταινία που ο Ροθ είχε σκηνοθετήσει το 1999. Στο «Ζώνη του Πολέμου» ο Ροθ περιέγραφε τη ζωή ενός εφήβου που προσπαθούσε να διαχειριστεί το τραύμα της κακοποίησης από τον πατέρα του. Ωστόσο τώρα διευκρίνισε πως ο πατέρας του ήταν και αυτός θύμα.

«Τον κακοποιούσε. Και κακοποιούσε κι εμένα. Αλλά εγώ δεν κακοποιήθηκα από αυτόν (τον πατέρα μου). Με κακοποίησε το ίδιο άτομο που κακοποίησε και εκείνον… Ήταν ο πατέρας του. Ήταν ένας γ.. βιαστής. Αλλά κανένας τόλμησε να μιλήσει. Κανείς μας δεν ήξερε τι να κάνει. Γι’ αυτό έκανα την ταινία “The War Zone”», είπε ο Ροθ για να συμπληρώσει: «Η δημιουργία αυτής της ταινίας ήταν μια λυτρωτική εμπειρία για μένα. Μπορεί να σου συμβούν διάφορα πράγματα στη ζωή, αλλά δεν χρειάζεται να θεωρείς τον εαυτό σου θύμα. Πρέπει να βλέπεις τον εαυτό σου σαν επιζώντα και για να το καταφέρεις αυτό πρέπει να βρεις το κουράγιο να μιλήσεις».

Στις αρχές της δεκαετίας του 1990 ο Ροθ υπήρξε ένας από τους πιο πολλά υποσχόμενους νέους αστέρες της βιομηχανίας του θεάματος -χάρη και στο σκηνοθετικό άγγιγμα του Κουεντίν Ταραντίνο που τον είχε διαλέξει για το «Reservoir Dogs» και το «Pulp Fiction». Εφθασε δε να πρωταγωνιστεί και σε ταινία του Γούντι Αλεν, στην κομεντί «Ολοι λένε “Σ’ Αγαπώ”» και να έχει τον κεντρικό ρόλο στον «Θρύλο του 1900» του Τζουζέπε Τορνατόρε.

Ωστόσο η καριέρα του δεν απογειώθηκε όπως θα περίμενε κανείς. Σε γενικές γραμμές συνέχισε με ρόλους καρικατούρες σε ταινίες και τηλεοπτικές σειρές δράσης, ή παίζοντας τον πρώην πρόεδρο της FIFA, Σεπ Μπλάτερ, σε μια από τις μεγαλύτερες εμπορικές αποτυχίες της δεκαετίας του 2010, το «United Passions» που περιέγραφε την ιστορία γέννησης και γιγάντωσης των ποδοσφαιρικών Μουντιάλ, κόστισε 25 εκατ. δολάρια για να γυριστεί και στις ΗΠΑ είχε εισπράξεις 607 -ναι, εξακόσια είκοσι επτά- δολαρίων….

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...