424
| In Time News / ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ

Τουρκικά ΜΜΕ: Μέλη της συμμορίας του αρχιμαφιόζου Μπαρίς Μπογιούν οι έξι νεκροί στη Λούτσα

Protagon Team Protagon Team 12 Σεπτεμβρίου 2023, 20:05
|In Time News / ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ

Τουρκικά ΜΜΕ: Μέλη της συμμορίας του αρχιμαφιόζου Μπαρίς Μπογιούν οι έξι νεκροί στη Λούτσα

Protagon Team Protagon Team 12 Σεπτεμβρίου 2023, 20:05

Mέλη εγκληματικού δικτύου που έχουν γίνει στόχος αστυνομικών ερευνών στην Τουρκία είναι οι έξι δολοφονηθέντες του μακελειού που σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στη Λούτσα, σύμφωνα με διασταυρούμενες πληροφορίες.

Οπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, o τουρκικός Τύπος έγραψε ότι οι άνδρες ήταν στενοί συνεργάτες του αρχιμαφιόζου Μπαρίς Μπογιούν, ο οποίος συμμετείχε σε σειρά εγκληματικών ενεργειών στη γείτονα προτού διαφύγει στην Ιταλία, όπου εικάζεται πως διαμένει ως δραπέτης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, «ο Ντορούκ Μπ. και άλλα ονόματα μεταξύ των νεκρών, ήταν στενοί συνεργάτες του αρχηγού της συμμορίας του Μπαρίς Μπογιούν.

»Αν και η ελληνική αστυνομία προσπάθησε να κρατήσει μυστικά τα ονόματα των θυμάτων όσο συνεχίζονται οι έρευνες, έγινε γνωστό ότι ένας από αυτούς, ο Ντορούκ Μπ., είχε διαφύγει από την τουρκική αστυνομία μαζί με τον Ογκουζάν Χ. πριν από λίγους μήνες. Ενώ ο Ογκουζάν Χ. κατευθυνόταν παράνομα προς τη Γεωργία με ένα φορτηγό, συνελήφθη από την αστυνομία της Κωνσταντινούπολης στη συνοριακή πύλη και ισχυρίστηκε ότι ο Ντορούκ Μπ. διέφυγε οδικώς στην Ελλάδα».

Στο σενάριο περί ξεκαθαρίσματος λογαριασμών μεταξύ μελών εγκληματικών δικτύων αναφέρθηκε και το Mega, σύμφωνα με το οποίο οι έξι είχαν φθάσει στη χώρα μας για να κλείσουν ανοικτούς λογαριασμούς, ωστόσο αντίπαλη μαφιόζικη ομάδα τους αιφνιδίασε, εκτελώντας τους  εν ψυχρώ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του αστυνομικού συντάκτη των εφημερίδων «Το Βήμα» και «Τα Νέα» Βασίλη Λαμπρόπουλου, συγκεκριμένα, η αστυνομία έχει καθαρή εικόνα ότι η εκτέλεση της Δευτέρας εντάσσεται στη διαμάχη δύο τουρκικών συμμοριών διακίνησης ναρκωτικών, με βάση τους να είναι κυρίως η Κωνσταντινούπολη. Επίσης, είχαν επεκταθεί και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως στη Γαλλία.

Το περιστατικό στη Λούτσα δείχνει να συνδέεται με μια δολοφονία που είχε γίνει προ ολίγου μηνών στην Γκρενόμπλ της Γαλλίας, όπου είχε σκοτωθεί ηγετικό στέλεχος της αντίπαλης συμμορίας, προσέθεσε. Μάλιστα, κάποια από τα άτομα που σκοτώθηκαν στη Λούτσα ήταν δράστες της δολοφονίας στην Γκρενόμπλ, κατά την ίδια πηγή.

Υπενθυμίζεται πως στον τόπο του εγκλήματος παρέμειναν το αυτοκίνητο, οι σοροί και οι κάλυκες. Oι δράστες φαίνεται να επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα. Οι τρεις από τους νεκρούς, κάθονταν στο πίσω κάθισμα του ΙΧ, οι δύο στην μπροστινή πλευρά του αυτοκίνητου, και ένας βρέθηκε στο πορτ μπαγκάζ.

Το αυτοκίνητο έφερε γερμανικές πινακίδες αλλά σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις είναι πλαστές.

Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για να εντοπίσει τους δράστες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον τελευταίο ενάμιση χρόνο έχουν καταγραφεί συνολικά επτά ανθρωποκτονίες και ισάριθμες απόπειρες ανθρωποκτονιών με «πρωταγωνιστές» τούρκους υπηκόους κουρδικής καταγωγής, στην Αττική.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...