295
Ακτιβιστής της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας υψώνει τη σημαία με τα χρώματα του ουράνιου τόξου μπροστά στους παραταγμένους αστυνομικούς | REUTERS/Dilara Senkaya

Τουρκία: 370 συλλήψεις για να εμποδιστεί η Πορεία Υπερηφάνειας

Protagon Team Protagon Team 26 Ιουνίου 2022, 21:14
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 27/06/2022 11:50
Ακτιβιστής της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας υψώνει τη σημαία με τα χρώματα του ουράνιου τόξου μπροστά στους παραταγμένους αστυνομικούς
|REUTERS/Dilara Senkaya

Τουρκία: 370 συλλήψεις για να εμποδιστεί η Πορεία Υπερηφάνειας

Protagon Team Protagon Team 26 Ιουνίου 2022, 21:14
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 27/06/2022 11:50

Από εφόδους της τουρκικής αστυνομίας και συλλήψεις στιγματίστηκε για ακόμη μία φορά η Πορεία Υπερηφάνειας της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+ στην Κωνσταντινούπολη.

Πριν από την έναρξη της συγκέντρωσης, η οποία ήταν απαγορευμένη από τον κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης, ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας πραγματοποίησαν εφόδους σε μπαρ της συνοικίας Τζιχανγκίρ κοντά στο Ταξίμ και συνέλαβαν στην τύχη θαμώνες, ανάμεσά τους και δημοσιογράφους.

Συνολικά η αστυνομία προχώρησε σε 373 προσαγωγές, σύμφωνα με τους διοργανωτές της πορείας και μια ΜΚΟ για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων της κοινότητας. Ολοι αφέθηκαν ελεύθεροι μέχρι το πρωί της Δευτέρας.

Η αστυνομία εμποδίζει την διεξαγωγή της Πορείας Υπερηφάνειας και συλλαμβάνει αδιακρίτως 52 συμμετέχοντες | REUTERS/Umit Bektas

Από νωρίς το απόγευμα, εκατοντάδες διαδηλωτές με σημαίες στα χρώματα του ουράνιου τόξου συγκεντρώθηκαν στους δρόμους γύρω από την πλατεία Ταξίμ, η οποία ήταν κλειστή για το κοινό. Ακολούθησε διαδήλωση στους δρόμους του Τζιχανγκίρ με την υποστήριξη των κατοίκων που βγήκαν στα παράθυρά τους.

Ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης απαγόρευσε την πρόσβαση των μελών της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας και των ακτιβιστών στην πλατεία Ταξίμ κι εκείνοι διαδήλωσαν στους δρόμους της γειτονικής συνοικίας Τζιχανγκίρ | REUTERS/Umit Bektas

«Προσπαθούν να μας απαγορεύσουν, να μας εμποδίσουν, να μας ξεχωρίσουν και ακόμη και να μας σκοτώσουν σε κάθε στιγμή της ύπαρξής μας», δήλωσε ο 22χρονος Ντιρέν. «Αλλά σήμερα είναι η ευκαιρία να υπερασπισθούμε τα δικαιώματά μας, να φωνάξουμε ότι υπάρχουμε: ποτέ δεν θα καταφέρετε να σταματήσετε τους queer».

Ο Μπουλέντ Κιλίτς, έμπειρος και βραβευμένος φωτογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου συνελήφθη , του πέρασαν χειροπέδες, του έσκισαν τα ρούχα και οδηγήθηκε με τους άλλους συλληφθέντες στην αστυνομική κλούβα.

Τούρκος αστυνομικός πετάει στα σκουπίδια μια σημαία της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας | REUTERS/Umit Bektas

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...