261
Ο Ντόναλντ Τραμπ περιχαρής σε εκδήλωση της NRA. Το συγκεκριμένο λόμπι υποστηρίζει παραδοσιακά τους Ρεπουμπλικάνους | REUTERS

Το Σαν Φρανσίσκο κηρύσσει την NRA «εγχώρια τρομοκρατική οργάνωση»

Protagon Team Protagon Team 5 Σεπτεμβρίου 2019, 19:31
Ο Ντόναλντ Τραμπ περιχαρής σε εκδήλωση της NRA. Το συγκεκριμένο λόμπι υποστηρίζει παραδοσιακά τους Ρεπουμπλικάνους
|REUTERS

Το Σαν Φρανσίσκο κηρύσσει την NRA «εγχώρια τρομοκρατική οργάνωση»

Protagon Team Protagon Team 5 Σεπτεμβρίου 2019, 19:31

Ομόφωνα πέρασε το διάταγμα που κηρύσσει την NRA (National Rifle Asossiation) ως «εγχώρια τρομοκρατική οργάνωση» από το δημοτικό συμβούλιο της πόλης του Σαν Φρανσίσκο, στην Καλιφόρνια. Οι διαδικασίες επισπεύθηκαν ύστερα από μια ακόμα επίθεση που κόστισε την ζωή τριών ανθρώπων τον Ιούλιο σε φεστιβάλ μουσικής στα προάστια της πόλης.

Εκπρόσωποι του Δημοκρατικού Κόμματος έχουν τοποθετηθεί ανοιχτά κατά της ρητορικής της NRA, η οποία συμβάλλει όπως λένε στους μαζικούς πυροβολισμούς. Το διάταγμα που ψήφισε ο δήμος του Σαν Φρανσίσκο αναφέρει ότι οι ΗΠΑ «μαστίζονται από μια επιδημία βίας με πυροβόλα όπλα» και κατηγορεί την NRA ότι χρησιμοποιεί «τον σημαντικό πλούτο και την επιρροή της για την προώθηση της ιδιοκτησίας όπλων και την παρότρυνση των ιδιοκτητών τους να προχωρούν σε βίαιες πράξεις».

«Υπάρχουν βίαιοι άνθρωποι που διακατέχονται από μίσος και σε άλλες χώρες, αλλά μόνο στην Αμερική τους δίνουμε άμεση πρόσβαση σε όπλα που χρησιμοποιούνται από στρατιώτες σε εμπόλεμες ζώνες. Αυτό συμβαίνει εξαιτίας της NRA», δήλωσε η εκπρόσωπος του δήμου.  Το νομοσχέδιο προτρέπει επίσης την πόλη και την κομητεία να επανεξετάσουν τη σχέση που έχουν με τις εταιρείες που συνεργάζονται με την NRA.

Η απάντηση της NRA

Η NRA αποκάλεσε το διάταγμα ένα«γελοίο κόλπο» που αποσκοπεί στο «να αποσπάσει την προσοχή των κατοίκων της πόλης από τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Σαν Φρανσίσκο, όπως ο υψηλός αριθμός αστέγων, η κατάχρηση ναρκωτικών και η αύξηση της εγκληματικότητας.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι εκπρόσωποι του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος οι οποίοι αντιτίθενται στις περισσότερες προσπάθειες περιορισμού της ιδιωτικής ιδιοκτησίας όπλων και διαφωνούν με πολλές -αν όχι όλες- από τις πολιτικές που ψήφισε μια από τις πιο φιλελεύθερες πόλεις στις ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...