396
Ο συγγραφέας Νταν Μάλορι σε πρόσφατη παρουσίαση του μπεστ-σέλερ του στο Ντάλας | Facebook

Το New Yorker «ξεσκεπάζει» μυθομανή συγγραφέα γνωστού μπεστ σέλερ

Protagon Team Protagon Team 6 Φεβρουαρίου 2019, 14:05
Ο συγγραφέας Νταν Μάλορι σε πρόσφατη παρουσίαση του μπεστ-σέλερ του στο Ντάλας
|Facebook

Το New Yorker «ξεσκεπάζει» μυθομανή συγγραφέα γνωστού μπεστ σέλερ

Protagon Team Protagon Team 6 Φεβρουαρίου 2019, 14:05

Εχει γράψει ένα από τα καλύτερα μυθιστορήματα των τελευταίων ετών, αλλά μάλλον… επέκτεινε τη μυθοπλασία και στην προσωπική του ζωή.

Ο Νταν Μάλορι, που γράφει υπό το λογοτεχνικό ψευδώνυμο Εϊ Τζέι Φιν, κατηγορείται από το New Yorker ότι έλεγε ψέματα σε φίλους σε συνεργάτες ότι πάσχει από καρκίνο, με το άρθρο να αναφέρει πως έχει επίσης πει ψέματα για το ότι είναι κάτοχος διδακτορικού τίτλου από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης καθώς και για την επαγγελματική του προϋπηρεσία σε διάφορες θέσεις και εκδοτικούς οίκους.

Ο αμερικανός συγγραφέας του μπεστ-σέλερ «Γυναίκα στο παράθυρο» γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη. Εζησε περίπου δέκα χρόνια στην Αγγλία προτού επιστρέψει στην πατρίδα του. Εχει συνεργαστεί με τους Los Angeles Times, την Washington Post και το Times Literary Supplement.

Η «Γυναίκα στο παράθυρο» είναι το πρώτο του μυθιστόρημα – κυκλοφορεί ήδη σε 38 χώρες, έγινε best seller στους New York Times, ενώ αναμένεται να μεταφερθεί στον κινηματογράφο από τη Fox.

Πλέον όμως δεν ξέρουμε τι να πιστέψουμε γι’ αυτόν, καθώς, όπως προκύπτει, πρόκειται για έναν σύγχρονο… Βαρόνο Μινχάουζεν που είχε μεταφέρει το περιβάλλον της μυθοπλασίας στην καθημερινότητά του.

Ππως αναφέρει το άρθρο, ο Μάλορι έχει πει επανειλημμένα σε φίλους του πως πάσχει από καρκίνο του εγκεφάλου – μάλιστα, το είχε αναφέρει μέχρι και στην αίτησή του στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Στο δημοσίευμα, δεκάδες συνεργάτες του Μάλορι στο Λονδίνο επιβεβαίωσαν στη βρετανική Guardian πως τους είχε αναφέρει την αρρώστια του «σε πάνω από μια περιστάσεις».

Μια γυναίκα κατέθεσε πως ο Μάλορι της είπε πως «διάβασε ένα χειρόγραφό της φορώντας κάλυμμα στο μάτι του, λόγω επιπλοκών από τον καρκίνο», ενώ έπειτα από λίγους μήνες ο συγγραφέας «ως εκ θαύματος, ήταν μια χαρά».

Ο Μάλορι επίσης είχε πει ψέμματα όσον αφορά το ότι είναι κάτοχος διδακτορικού τίτλου από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης – η διοίκηση του βρετανικού πανεπιστημίου ξεκαθάρισε το ζήτημα με ανακοίνωσή της πριν από λίγα 24ωρα.

«Δεν ολοκλήρωσε καν το μάστερ του το 2004» γράφει επακριβώς η ανακοίνωση του πανεπιστημίου.

Και τέλος, έχει πει ψέματα πως έχει δουλέψει σε διάφορους εκδοτικούς οίκους στο παρελθόν, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώθηκε από την έρευνα του αμερικάνικου περιοδικού.

Ο Μάλορι έσπευσε να απαντήσει στο άρθρο με μια ανακοίνωση οποία παραδέχθηκε πως όντως ουδέποτε είχε καρκίνο, ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά πως «το έκανε προκειμένου να κρύψει τη μάχη του με τη διπολική διαταραχή».

Ωστόσο δεν απάντησε στις κατηγορίες περί ανύπαρκτου διδακτορικού τίτλου ή σχετικά με τη… θολή επαγγελματική προϋπηρεσία του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...