235
Οι ηθοποιοί του «Μαύρου Πάνθηρα», βραβεύθηκαν πρόσφατα από τους συναδέλφους τους για τη συνολική τους ερμηνεία στην ταινία | REUTERS

Μπρετ Ιστον Ελις: «Αηδιαστική» η υποψηφιότητα για Οσκαρ της ταινίας «Μαύρος πάνθηρας»

Protagon Team Protagon Team 5 Φεβρουαρίου 2019, 15:25
Οι ηθοποιοί του «Μαύρου Πάνθηρα», βραβεύθηκαν πρόσφατα από τους συναδέλφους τους για τη συνολική τους ερμηνεία στην ταινία
|REUTERS

Μπρετ Ιστον Ελις: «Αηδιαστική» η υποψηφιότητα για Οσκαρ της ταινίας «Μαύρος πάνθηρας»

Protagon Team Protagon Team 5 Φεβρουαρίου 2019, 15:25

Η υποψηφιότητα για Οσκαρ καλύτερης ταινίας του «Μαύρου πάνθηρα», είναι «αηδιαστική», είπε ο Μπρετ Ιστον Ελις, τονίζοντας ότι ο μόνος λόγος που προωθείται από την αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου είναι η πολυπολιτισμικότητα των ηθοποιών.

«Καμιά ταινία με υπερήρωες δεν υπήρξε ποτέ υποψήφια, αλλά η Ντίσνεϊ κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να εξασφαλίσει την υποψηφιότητα. Παρότι,  ούτε ένας από όσους έχω συναντήσει στη ‘La La Land’ δεν πιστεύει ότι είναι τόσο καλή ταινία. Κι όμως, την υποστηρίζουν ως μνημείο πολιτισμικής-φυλετικής αντιπροσώπευσης. Λες και η αντιπροσώπευση ή η πολυπολιτισμικότητα αποτελούν κινηματογραφικές αρετές και κριτήρια αξιολόγησης μιας ταινίας. Αυτή όμως είναι η απαράδεκτη αντίληψη που θέλουν πλέον να προωθήσουν τα Οσκαρ», είπε ο διάσημος συγγραφέας στην διαδικτυακή ραδιοφωνική εκπομπή του.

Ο συγγραφέας του «American Psycho», Μπρετ Ιστον Ελις, αρέσκεται να προκαλεί με τις δηλώσεις του

Ο Ελις, που έχει δει μερικά από τα βιβλία του («Λιγότερο από μηδέν», «Οι νόμοι της έλξης», «American Psycho») να μεταφέρονται στην οθόνη, στο τακτικό του podcast επέλεξε να κριτικάρει την επιτυχημένη πορεία του «Μαύρου Πάνθηρα», ταινία που βασίζεται σε κόμικ με υπερήρωες της Μαρβέλ.

«Η βιομηχανία του θεάματος μάς πουλάει την ταινία ως σπουδαίο δείγμα κινηματογραφικής τέχνης, που δεν μπορεί να αγνοηθεί. Και μας βομβαρδίζουν με αυτήν την ιδέα. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να χαμογελάσουμε με δυσκολία. Ή να αποδεχθούμε ότι πρόκειται περί φάρσας και αστείου. Είναι fake news», είπε ο ίδιος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...