294
Μέλη της Χρυσής Αυγής και ακροδεξιοί ήταν αυτοί που επιτέθηκαν στα ΜΑΤ, υποστηρίζει το Μαξίμου απορρίπτοντας εμμέσως τα περί προβοκάτσιας | INTIMEnews

Τι λέει το Μαξίμου για τα επεισόδια στο συλλαλητήριο

Protagon Team Protagon Team 20 Ιανουαρίου 2019, 17:08
Μέλη της Χρυσής Αυγής και ακροδεξιοί ήταν αυτοί που επιτέθηκαν στα ΜΑΤ, υποστηρίζει το Μαξίμου απορρίπτοντας εμμέσως τα περί προβοκάτσιας
|INTIMEnews

Τι λέει το Μαξίμου για τα επεισόδια στο συλλαλητήριο

Protagon Team Protagon Team 20 Ιανουαρίου 2019, 17:08

Ανακοίνωση για τα επεισόδια που σημάδεψαν το συλλαλητήριο κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, σε μία προσπάθεια να απαντήσει στις καταγγελίες περί στημένων επεισοδίων από ολιγομελείς ομάδα κουκουλοφόρων προκειμένου να διαλυθεί η συγκέντρωση στο Σύνταγμα.

Ετσι, ενώ διοργανωτές και συμμετέχοντες έκαναν ανοικτά λόγο για προβοκάτσια, το Μαξίμου είδε στα επεισόδια τη δράση ακραίων στοιχείων και μελών της Χρυσής Αυγής που με πέτρες, ξύλα και ρόπαλα επιτέθηκαν κατά των αστυνομικών, τραυματίζοντας δεκάδες εξ αυτών, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Στη δημοκρατία μας η ελεύθερη έκφραση των πολιτών αποτελεί αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα. Ακόμη και αυτών που επιθυμούν να την καταλύσουν, γιατί όπως λένε, πιστεύουν ότι ‘η δημοκρατία πούλησε τη Μακεδονία’», σημειώνει δηκτικά το πρωθυπουργικό Γραφείο για τα εκτεταμένα επεισόδια που είχαν ως αποτέλεσμα να πνιγεί στα δακρυγόνα η συγκέντρωση για τη Μακεδονία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού:

Δυστυχώς, για άλλη μία φορά, τον τόνο στο συλλαλητήριο έδωσαν ακραία στοιχεία και μέλη της Χρυσής Αυγής που στη προσπάθειά τους να εισβάλουν στη Βουλή με κουκούλες, πέτρες, ξύλα και ρόπαλα, επιτέθηκαν κατά αστυνομικών, στέλνοντας δεκάδες τραυματίες σε νοσοκομεία.

Στη δημοκρατία μας η ελεύθερη έκφραση των πολιτών αποτελεί αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα. Ακόμη και αυτών που επιθυμούν να την καταλύσουν, γιατί όπως λένε, πιστεύουν ότι «η δημοκρατία πούλησε τη Μακεδονία».

Την ίδια στιγμή, όμως, αποτελεί καθήκον και υποχρέωση, όσων πιστεύουμε και υπηρετούμε τη δημοκρατία, να μην τους το επιτρέψουμε. 

Να τους απομονώσουμε και να τους καταδικάσουμε απερίφραστα.

Την ίδια ώρα πηγές της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής δήλωναν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως «εκτίμησή μας είναι ότι τα άτομα που προκάλεσαν τα επεισόδια κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου στην πλατεία Συντάγματος ανήκουν στον ακροδεξιό χώρο».

Όπως εξηγούν, «ήταν αδύνατο να παρεισφρήσουν στη συγκέντρωση αντιεξουσιαστές, από τα Προπύλαια, όπου είχαν πραγματοποιήσει αντισυγκέντρωση. Οι αντιεξουσιαστές αμέσως μετά το τέλος της συγκέντρωσής τους κατευθύνθηκαν προς τα Εξάρχεια».