194
Ο Ντόναλντ Τραμπ εξετάζεται συχνά για κορονοϊό | REUTERS/Tom Brenner

Θετικός στον κορονοϊό βρέθηκε θαλαμηπόλος του Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 8 Μαΐου 2020, 09:30
Ο Ντόναλντ Τραμπ εξετάζεται συχνά για κορονοϊό
|REUTERS/Tom Brenner

Θετικός στον κορονοϊό βρέθηκε θαλαμηπόλος του Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 8 Μαΐου 2020, 09:30

Ενας εργαζόμενος στον Λευκό Οίκο, στο πλευρό μάλιστα του προέδρου Τραμπ, βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό, ωστόσο ούτε ο πρόεδρος ούτε ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς έχουν μολυνθεί.

Εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου επιβεβαίωσε ότι ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος εξετάστηκαν, αφού διαπιστώθηκε ότι ένας στρατιωτικός που εργάζεται στο προεδρικό μέγαρο, έχει μολυνθεί.

Το CNN μετέδωσε ότι ο στρατιωτικός, που είναι αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού, εργάζεται ως προσωπικός θαλαμηπόλος του προέδρου Τραμπ. Εμφάνισε συμπτώματα την Τετάρτη και την ίδια ημέρα βρέθηκε ότι είναι φορέας του ιού.

Ο Λευκός Οίκος διεξάγει πολύ συχνά εξετάσεις για το προσωπικό, αλλά και για επισκέπτες του προεδρικού μεγάρου.

Είναι το δεύτερο πρόσωπο στο περιβάλλον του Λευκού Οίκο που βρίσκεται θετικό στον κορονοϊό, έπειτα από συνεργάτη του αντιπροέδρου Πενς τον Μάρτιο. Πολλοί άλλοι εργαζόμενοι είχαν βρεθεί θετικοί στο Μαρ-α-Λάγκο, στο ιδιωτικό θέρετρο του Τραμπ στην Φλόριντα.

Το κρούσμα, όπως επισημαίνει ο Guardian, έρχεται σε μια περίοδο κατά την οποία οι ΗΠΑ προσπαθούν να επανεκκινήσουν την οικονομία και την κοινωνία από την αναστάτωση που έφερε η πανδημία του κορονοϊού. Ο πρόεδρος Τραμπ συστηματικά πιέζει για το πλήρες άνοιγμα, παρά το ότι ο αριθμός των νεκρών παραμένει πολύ υψηλός.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...