224
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος στη συνέντευξή του στην Ελλη Στάη | OpenTV/WebTV

Θεοχαρόπουλος: Τι μου είπε ο Παπανδρέου για το ΚΙΝΑΛ

Protagon Team Protagon Team 21 Ιανουαρίου 2019, 21:52
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος στη συνέντευξή του στην Ελλη Στάη
|OpenTV/WebTV

Θεοχαρόπουλος: Τι μου είπε ο Παπανδρέου για το ΚΙΝΑΛ

Protagon Team Protagon Team 21 Ιανουαρίου 2019, 21:52

Την έκπληξη και τον προβληματισμό του για τις εξελίξεις στο Κίνημα Αλλαγής εξέφρασε ο Γιώργος Παπανδρέου στον Θανάση Θεοχαρόπουλο, όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ σε τηλεοπτική συνέντευξή του το βράδυ της Δευτέρας στο τηλεοπτικό σταθμό Open.

Οπως είπε ο κ. Θεοχαρόπουλος, ο πρώην Πρωθυπουργός επικοινώνησε μαζί του από το εξωτερικό μόλις πληροφορήθηκε τη διαγραφή του από το ΚΙΝΑΛ (εδώ), ενώ αναφέρθηκε στην κοινή οπτική με την οποία αντιμετωπίζουν τη διαχείριση των εθνικών θεμάτων, σημειώνοντας ότι θα συνεχίσει να βρίσκεται σε επικοινωνία μαζί του.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επανέλαβε μεταξύ άλλων τους λόγους που οδηγούν το κόμμα του στην υπερψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών, σε αντίθεση με τη γραμμή του ΚΙΝΑΛ, υπογράμμισε ότι το περιεχόμενό της διασφαλίζει τα εθνικά συμφέροντα και υπενθύμισε ότι η ανάγκη επίλυσης του «Μακεδονικού» στη βάση σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό κοινά αποδεκτής έναντι όλων συνιστούσε πάγια θέση της ανανεωτικής Αριστεράς.

Σχετικά με τη διαγραφή του, ο κ. Θεοχαρόπουλος χαρακτήρισε πρωτοφανές το γεγονός σε έναν συνασπισμό δύο κομμάτων το ένα να διαγράφει το άλλο, ενώ στην ερώτηση αν προτίθεται να παραδώσει τη βουλευτική έδρα, τόνισε: «μας έδιωξαν από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, τώρα θέλουν να μας βγάλουν και εκτός Βουλής».

«Αυτό που δεν έχουν καταλάβει στο ΚΙΝΑΛ», κατέληξε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, «είναι ότι η εκλογή μου με τη ΔΗΣΥ το 2015 εκφράζει την πολιτική συμφωνία μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ».