301
Ο επικεφαλής του Ποταμιού στο δεύτερο συνέδριο του κινήματος | INTIMENEWS/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Ο Θεοδωράκης για την κυβέρνηση, τον Φωτήλα και το μέλλον του Ποταμιού

Protagon Team Protagon Team 26 Ιανουαρίου 2017, 15:19
Ο επικεφαλής του Ποταμιού στο δεύτερο συνέδριο του κινήματος | INTIMENEWS/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Ο Θεοδωράκης για την κυβέρνηση, τον Φωτήλα και το μέλλον του Ποταμιού

Protagon Team Protagon Team 26 Ιανουαρίου 2017, 15:19

Για τις επιδόσεις της κυβέρνησης αλλά και για τα εσωκομματικά ζητήματα του Ποταμιού μίλησε ο επικεφαλής του Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά 90,1.

Ο κ. Θεοδωράκης άσκησε έντονη κριτική στην κυβέρνηση, σημειώνοντας ότι δεν έχει κανένα σχέδιο αλλά αντιθέτως αυτοσχεδιάζει στη διαπραγμάτευση και στο κλείσιμο της αξιολόγησης.

«Με προβληματίζει το ότι βάζουν νέα ζητήματα οι εταίροι μας. Αυτή είναι η αντίδραση τους απέναντι σε μια κυβέρνηση που δεν υλοποιεί τα συμφωνηθέντα και έχει χάσει ξανά την εμπιστοσύνη των Ευρωπαίων εταίρων μας», είπε χαρακτηριστικά.

Οσο για την προσχώρησή του, πρώην βουλευτή του Ποταμιού, Ιάσονα Φωτήλα στη Νέα Δημοκρατία, είπε ότι «κάποιοι άνθρωποι θέλουν να αισθανθούν σιγουριά και επιλέγουν τις εύκολες λύσεις».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις συζητήσεις για τη δημιουργία ενός μεγάλου προοδευτικού κινήματος τόνισε ότι το Ποτάμι είναι ανοιχτό σε αυτή τη διαδικασία, εφόσον πρόκειται για κάτι νέο.

«Μπορούμε να ενωθούμε και να προσφύγουμε στο λαό να εκλέξει την ηγεσία του νέου κόμματος. Η πρότασή μας ισχύει και είναι στο τραπέζι. Το να προσχωρήσει όμως το Ποτάμι σε άλλο κόμμα είναι πράξη ενάντια στη βούληση του λαού» τόνισε. «Μένει να δούμε αν υπάρχουν επαρκείς δυνάμεις για τη δημιουργία ενός μεγάλου κινήματος. Οταν αυτό αποδειχθεί στην πράξη θα πάρουμε τις αποφάσεις μας» τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ παράλληλα υπογράμμισε ότι οι συμφωνίες πολιτικών στελεχών δεν είναι αυτό που θέλει ο κόσμος και πως μπορούμε να ακολουθήσουμε το επιτυχημένο παράδειγμα των Γάλλων Σοσιαλιστών.

Για την ενδεχόμενη αλλαγή του εκλογικού νόμου είπε πως θέση του Ποταμιού είναι ένα εκλογικό σύστημα που θα δίνει δικαίωμα ψήφου στους Ελληνες του εξωτερικού, θα σπάει τις εκλογικές περιφέρειες και θα δίνει ένα λογικό μπόνους στο πρώτο κόμμα

Ερωτηθείς για τους οκτώ τούρκους αξιωματικούς που ζητούν άσυλο στην Ελλάδα καθώς στη χώρα του κατηγορούνται ως «πραξικοπηματίες», ο κ. Θεοδωράκης σχολίασε ότι δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να εκδίδουμε κάποιον που κινδυνεύει με εκτέλεση, βασανισμό ή λιντσάρισμα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...