263
Τραμπ και Μητσοτάκης θα βρεθούν στο Λονδίνο. Επειτα θα ακολουθήσει επίσκεψη του Πρωθυπουργού στον Λευκό Οίκο | Reuters/SOOC/CreativeProtagon

Τετ α τετ Τραμπ και Μητσοτάκη στο Λονδίνο για Τουρκία, Αιγαίο, ανατολική Μεσόγειο

Protagon Team Protagon Team 2 Δεκεμβρίου 2019, 11:25
Τραμπ και Μητσοτάκης θα βρεθούν στο Λονδίνο. Επειτα θα ακολουθήσει επίσκεψη του Πρωθυπουργού στον Λευκό Οίκο
|Reuters/SOOC/CreativeProtagon

Τετ α τετ Τραμπ και Μητσοτάκη στο Λονδίνο για Τουρκία, Αιγαίο, ανατολική Μεσόγειο

Protagon Team Protagon Team 2 Δεκεμβρίου 2019, 11:25

Την ευκαιρία να παρουσιάσει λεπτομερώς στον αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, τους κινδύνους που εγκυμονεί η ολοένα και επιθετικότερη στάση της Τουρκίας στο Αιγίο και την ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, θα έχει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, την Τρίτη στο Λονδίνο, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με ενημέρωση για το πρόγραμμα του προέδρου των ΗΠΑ κατά την παραμονή του στο Λονδίνο,  στις 4 Δεκεμβρίου ο Ντόναλντ Τραμπ θα παραθέσει δείπνο στους ηγέτες της Ελλάδας, της Λετονίας, της Εσθονίας, της Βουλγαρίας, της Ρουμανίας, της Λιθουανίας, της Πολωνίας και της «οικοδέσποινας» της συνόδου, Βρετανίας – χώρες που δαπανούν πάνω από 2% του ΑΕΠ τους  για την Αμυνα.

Αξιωματούχος του Λευκού Οίκου που έκανε τη σχετική ενημέρωση, σημείωσε πως δεν υπάρχει λόγος να πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση του αμερικανού προέδρου με τον τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καθώς έχει προηγηθεί η αναλυτική συζήτηση που είχαν για όλα τα θέματα προ εβδομάδων στην Ουάσινγκτον.

Ο εν λόγω αξιωματούχος επανέλαβε ότι η αμερικανική πλευρά παραμένει ανυποχώρητη για το θέμα του ρωσικού συστήματος των S400 που αγόρασε πρόσφατα η Τουρκία, θέμα για το οποίο, όπως εκτίμησε, «ο Ταγίπ Ερντογάν θα ακούσει παράπονα και σκληρή κριτική από όλα τα μέλη της συμμαχίας».

Από το βήμα του συνεδρίου της ΝΔ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε το στίγμα των επόμενων κινήσεων του έναντι της κλιμακούμενης επιθετικότητας της Τουρκίας, προαναγγέλλοντας ότι στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ (Λονδίνο 3-4/12) θα ζητήσει τη ρητή αποδοκιμασία και καταδίκη της προκλητικής συμπεριφοράς της γείτονος.

Το δείπνο Τραμπ στο Λονδίνο έρχεται επίσης περίπου έναν μήνα πριν από την προγραμματισμένη επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Ουάσινγκτον που θα πραγματοποιηθεί, εκτός απροόπτου, στις 7 Ιανουαρίου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...