307
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Μάριο Ντράγκι στο Μέγαρο Μαξίμου | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΓτΠ/ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Τετ α τετ Μητσοτάκη – Ντράγκι στο Μαξίμου με το βλέμμα στο QE

Protagon Team Protagon Team 3 Οκτωβρίου 2019, 07:44
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Μάριο Ντράγκι στο Μέγαρο Μαξίμου
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΓτΠ/ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Τετ α τετ Μητσοτάκη – Ντράγκι στο Μαξίμου με το βλέμμα στο QE

Protagon Team Protagon Team 3 Οκτωβρίου 2019, 07:44

Μια συνάντηση με τον Μάριο Ντράγκι είναι πάντα κρίσιμη, ακόμα και αν ο Ιταλός μετράει ημέρες προτού αποχωρήσει από την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, για να τον διαδεχθεί μια άλλη γνώριμή μας η Κριστίν Λαγκάρντ. Ο επωνομαζόμενος «σούπερ Μάριο» της Ευρωζώνης διέβη, λοιπόν, το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου το πρωί της Τετάρτης για την προγραμματισμένη συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Οι κυβερνητικές πηγές ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα με κύριο αντικείμενο την πορεία της ελληνικής και ευρωπαϊκής οικονομίας. Δεν μας έκαναν δηλαδή σοφότερους οι «πηγές» –αλίμονο αν μια τέτοια συνάντηση γινόταν σε κακό κλίμα.

Το θέμα που όλοι συζητούν μεταξύ τους είναι η ένταξη της Ελλάδας στο QE, δηλαδή το κολοσσιαίο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης από το οποίο επωφελήθηκαν όλες οι χώρες της Ευρωζώνης τα προηγούμενα χρόνια, πλην της χώρας μας εξαιτίας των παλινωδιών της κυβέρνησης Τσίπρα.

Στα μέσα του Σεπτεμβρίου, ο Μάριο Ντράγκι ανακοίνωσε την επέκταση του QE με άφθονη ροή χρήματος, σε μια προσπάθεια να τονωθεί εκ νέου η ανάπτυξη στην Ευρωζώνη. Πριν από 10 μέρες είπε μάλιστα ότι η Ελλάδα θα ενταχθεί αυτή τη φορά στο πρόγραμμα, εφόσον η σημερινή κυβέρνηση συνεχίσει στον δρόμο των μεταρρυθμίσεων (εδώ). Είναι λοιπόν, προφανές ότι οι δύο άνδρες συζήτησαν το θέμα του QE.

Εξάλλου, μετά το τετ α τετ Μητσοτάκη – Ντράγκι ακολούθησε ευρεία σύσκεψη παρουσία του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης αλλά και στελεχών της ΕΚΤ.

Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο υφυπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για το χρηματοπιστωτικό σύστημα, Γιώργος Ζαββός, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Aκης Σκέρτσος, ο προϊστάμενος του Γραφείου Θεμάτων Ευρωπαϊκής Ένωσης Δημήτρης Μητρόπουλος και ο προϊστάμενος του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης.

Από την πλευρά της ΕΚΤ συμμετείχε ο επικεφαλής της αποστολής της Τράπεζας στην χώρα μας, Φραντσέσκο Ντρούντι.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...