748
Η 30χρονη τραγουδίστρια σε πρόσφατη συναυλία της στις ΗΠΑ | Facebook

Τέιλορ Σουίφτ: Λιμοκτονούσα για να αρέσω, ήταν μια τρέλα

Protagon Team Protagon Team 28 Ιανουαρίου 2020, 10:25
Η 30χρονη τραγουδίστρια σε πρόσφατη συναυλία της στις ΗΠΑ
|Facebook

Τέιλορ Σουίφτ: Λιμοκτονούσα για να αρέσω, ήταν μια τρέλα

Protagon Team Protagon Team 28 Ιανουαρίου 2020, 10:25

Σημαντικές στιγμές από την προσωπική και επαγγελματική ζωή της Τέιλορ Σουίφτ, αλλά και τη μάχη της 30χρονης τραγουδίστριας με τις διατροφικές διαταραχές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι θαυμαστές της σε ένα νέο μουσικό ντοκιμαντέρ.

Το ντοκιμαντέρ «Taylor Swift: Miss Americana», σε σκηνοθεσία της Λάνα Ουίλσον, θα προβληθεί στο συνδρομητικό κανάλι Netflix στις 31 Ιανουαρίου, μια εβδομάδα μετά την παρθενική του προβολή στην εναρκτήρια βραδιά του φημισμένου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σάντανς (Sundance Film Festival), που φέτος διεξάγεται στη Γιούτα των ΗΠΑ.

Ο τίτλος του ντοκιμαντέρ προέρχεται από ένα από τα καινούρια τραγούδια της Σουίφτ, από το άλμπουμ «Lover», το «Miss Americana & The Heartbreak Prince», το οποίο έχει θέμα «την απογοήτευσή της με τον κόσμο της πολιτικής και της κοινωνικής ανισότητας».

Η δημοφιλής πλατφόρμα streaming περιγράφει την ταινία ως «μία ωμή και συναισθηματικά αποκαλυπτική ματιά στη ζωή της καλλιτέχνιδος κατά τη διάρκεια μιας μεταβατικής περιόδου, όπου μαθαίνει να “αγκαλιάζει” τον ρόλο της όχι μόνο ως τραγουδίστρια και καλλιτέχνης αλλά και ως γυναίκα που αξιοποιεί πλήρως τη δύναμη της φωνής της».

Στο διάρκειας 86 λεπτών ντοκιμαντέρ η ίδια η Σουίφτ ομολογεί πως κατά την παγκόσμια περιοδεία της το 2015, ανάγκαζε τον εαυτό της να λιμοκτονεί και η αφαγία την έκανε να νιώθει πως θα λιποθυμήσει στο τέλος του σόου ή ακόμα και πριν αυτό τελειώσει.

«Συνέβη μόλις μερικές φορές και κάθε άλλο παρά περήφανη νιώθω γι’ αυτό» προσθέτει η ίδια.

Η αμερικανίδα τραγουδίστρια γνωστοποίησε πως παλεύει με τις διατροφικές διαταραχές εδώ και αρκετά χρόνια.

«Κάποιες ημέρες απλώς σταματούσα να τρώω», λέει η ίδια, προσθέτοντας πως τις υπόλοιπες κρατούσε λίστα για ό,τι έτρωγε, ενώ γυμναζόταν αδιαλείπτως μέχρι να φτάσει το επιθυμητό νούμερο 34 στα ρούχα -πλέον, έχει επανέλθει στα κιλά της και φοράει νούμερο 42.

Παρόλα αυτά, όταν οι άνθρωποι αναφέρονταν στο εξαιρετικά χαμηλό βάρος της, δεν αποδεχόταν πως είχε πρόβλημα:

«Υπερασπιζόμουν αυτό που έκανα σε όλους: “Μα τι λέτε; Ασφαλώς και τρώω, απλώς ασκούμαι πολύ” τους έλεγα. Και όντως γυμναζόμουν. Απλώς δεν έτρωγα» παραδέχεται η ίδια στο ντοκιμαντέρ.

«Υπάρχουν πάντα κάποια στάνταρντ ομορφιάς στα οποία δεν ανταποκρίνεσαι. Αν είσαι πολύ αδύνατος, δεν έχεις οπίσθια που όλοι θέλουν να βλέπουν. Αλλά αν έχεις αρκετό βάρος για να έχεις τα οπίσθια, τότε η κοιλιά σου δεν είναι αρκετά επίπεδη. Είναι απλώς κάτι αδύνατο», επισημαίνει.

Μάλιστα, σε μια προσπάθεια να… το βγάλει όλο αυτό από μέσα της, η Σουίφτ ανέλυσε τις αιτίες του προβλήματος σε μία συνέντευξη που έδωσε προ ημερών στο περιοδικό Variety.

«Θυμάμαι ότι στα 18 μου, όταν εμφανίστηκα για πρώτη φορά σε εξώφυλλο περιοδικού, ο τίτλος έγραφε ‘Έγκυος στα 18;”. Αυτό συνέβη επειδή φορούσα ένα ρούχο που δεν έδειχνε επίπεδο το στομάχι μου. Οπότε το θεώρησα ως “τιμωρία”. Κι έπειτα, όταν πήγα σε μία φωτογράφιση και ήμουν στα καμαρίνια, κάποιος που δούλευε για το περιοδικό μού είπε “ουάου, είναι εκπληκτικό το ότι σου κάνουν τα δείγματα [των ρούχων]. Συνήθως, κάνουμε μεταποιήσεις στα ρούχα, όμως στην περίπτωσή σου, τα παίρνουμε από την πασαρέλα και τα φοράς!”. Αυτό ήταν ένα πραγματικό κουδουνάκι κινδύνου», είπε, παραδεχόμενη ταυτόχρονα πως όταν τείνει πάλι να κάνει αυστηρή αυτοκριτική, λέει στον εαυτό της: «Οχι! Δεν το κάνω αυτό πια γιατί είναι καλύτερο να νομίζεις πως δείχνεις παχύς, παρά να δείχνεις άρρωστος».

Οπως είπε στο περιοδικό, ευτυχώς συνειδητοποίησε πως «όταν τρως φαγητό, έχεις ενέργεια, δυναμώνεις, μπορείς να κάνεις τις παραστάσεις σου και να μη νιώθεις αποκαμωμένη», ενώ τεράστιο ρόλο για την επαναφορά της έπαιξε η ακτιβίστρια και ηθοποιός Τζαμίλα Τζαμίλ.

«Ο τρόπος με τον οποίο μιλάει και αυτά που λέει είναι σαν στίχοι που κολλούν στο μυαλό μου και με καθησυχάζουν», είπε.

Από την πλευρά της, η σκηνοθέτις Λάνα Γουίλσον επαίνεσε τη Σουίφτ για την τόλμη της να μιλήσει για ένα τόσο προσωπικό και επώδυνο θέμα, υποστηρίζοντας πως η δημόσια αυτή ομολογία θα επηρεάσει πολλά κορίτσια και γυναίκες στον τρόπο που βλέπουν το σώμα και τον εαυτό τους.

«Πιστεύω ότι είναι πραγματικά γενναίο να βλέπεις κάποιον που αποτελεί πρότυπο για τόσα κορίτσια και γυναίκες να αντιμετωπίζει με τέτοια ειλικρίνεια κάτι τέτοιο. Νομίζω πως θα έχει τεράστια επίδραση», λέει η Γουίλσον.

Αρχικά ήταν αβέβαιο αν το ντοκιμαντέρ θα κυκλοφορούσε, λόγω της διαμάχης της Σουίφτ με τον Σκούτερ Μπράουν, που αγόρασε την πρώην δισκογραφική εταιρεία της, Big Machine Records, και σύμφωνα με την τραγουδίστρια είχε απαγορεύσει τη χρήση τόσο των τραγουδιών της όσο και οπτικοακουστικού υλικού για τις ανάγκες του «Miss Americana».

Τελικά, και μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε, ο Μπράουν φέρεται να πρόσφερε στην Σουίφτ την άδεια χρήσης της μουσικής της υπό κάποιους συγκεκριμένους όρους, όπως μετέδωσε το Variety.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...