217
Ο Μπράιαν Μέι κρατώντας το συλλεκτικό νόμισμα από το Βασιλικό Νομισματοκοπείο | Reuters

Οι Queen έγιναν νόμισμα από το Βασιλικό Νομισματοκοπείο

Protagon Team Protagon Team 21 Ιανουαρίου 2020, 22:25
Ο Μπράιαν Μέι κρατώντας το συλλεκτικό νόμισμα από το Βασιλικό Νομισματοκοπείο
|Reuters

Οι Queen έγιναν νόμισμα από το Βασιλικό Νομισματοκοπείο

Protagon Team Protagon Team 21 Ιανουαρίου 2020, 22:25

Το «Music Legends» είναι μια νέα συλλογή από το «The Royal Mint» («Βασιλικό Νομισματοκοπείο») που αποτίει φόρο τιμής στις μπάντες και τους καλλιτέχνες των οποίων η στάση, ο ήχος και η εμφάνιση καθόρισαν τη μουσική βιομηχανία των προηγούμενων δεκαετιών.

Η πρώτη συλλογή νομισμάτων είναι αφιερωμένη σε μία από τις πλέον εμβληματικές μπάντες όλων των εποχών, στους Queen, στο γκρουπ που δημιουργήθηκε στο Λονδίνο των αρχών της δεκαετίας του 1970 και συνδύασε τον σκληρό ήχο της ροκ με την ποπ ευαισθησία, επαναπροσδιορίζοντας το είδος της ποπ μουσικής ανεβάζοντάς της το επίπεδο.

Το συγκρότημα έχει ηχογραφήσει μερικούς από τους «ύμνους» της ποπ-ροκ μουσικής και οι θαυμαστές τους τους αποθέωναν σε κάθε ζωντανή τους εμφάνιση.

Στη συλλογή απεικονίζονται τα μουσικά όργανα των μελών της μπάντας.

Η Red Special κιθάρα του Μπράιαν Μέι, το Fender Precision μπάσο του Τζον Ντίκον, τα Ludwig™ τύμπανα του Ρότζερ Τέιλορ, το μικρόφωνο και το Bechstein™ πιάνο, με τις πρώτες νότες του κομματιού «Bohemian Rhapsody» του Φρέντι Μέρκιουρι.

Τη σειρά νομισμάτων των 5 λιρών σχεδίασε ο Κρις Φέισι.

Παράλληλα με τη χρυσή, την ασημένια και την Brilliant Uncirculated έκδοση, τα νομίσματα κυκλοφορούν επιπλέον και σε τρεις διαφορετικές εκδόσεις, αποκλειστικά από το «The Royal Mint», σε τιμές που κυμαίνονται από 13 λίρες μέχρι 2.020 λίρες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...