402
Ο Νίκος Δένδιας επιδεικνύει τα δώρα του στην παρουσιάστρια | Social media

Τα δώρα που αντάλλαξε ο Δένδιας με τη Γερμανού

Protagon Team Protagon Team 15 Μαΐου 2023, 19:04
Ο Νίκος Δένδιας επιδεικνύει τα δώρα του στην παρουσιάστρια
|Social media

Τα δώρα που αντάλλαξε ο Δένδιας με τη Γερμανού

Protagon Team Protagon Team 15 Μαΐου 2023, 19:04

Στους ολοένα και περισσότερους πολιτικούς –μεταξύ αυτών ο Δημήτρης Κουτσούμπας πολύ πρόσφατα– που επισκέπτονται τη Ναταλία Γερμανού και το πλατό της εκπομπής της «Καλύτερα δεν γίνεται» στον Alpha ήρθε να προστεθεί την Κυριακή (14/5) ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Η μεταξύ τους συζήτηση δεν πέρασε σε «ανάλαφρα» θέματα, όπως θα περίμενε κανείς ότι θα συμβεί στο πλαίσιο μιας εκπομπής ψυχαγωγικού χαρακτήρα, πιθανότατα λόγω της επικαιρότητας –«εκλογές στην Τουρκία και ο κατάλληλος άνθρωπος, στην κατάλληλη μέρα» ήταν το χαρακτηριστικό πρώτο σχόλιο της παρουσιάστριας–, ωστόσο το κλείσιμο της συνάντησής τους ήταν πολύ πιο θερμό.

Ο κ. Δένδιας σηκώθηκε από τον καναπέ για να αποκαλύψει ότι είχε φέρει όχι ένα, όχι δύο, αλλά τρία δώρα στη Ναταλία Γερμανού.

Η τελευταία είχε αναγγείλει την αμέσως προηγούμενη στιγμή ότι πρόκειται να αποχαιρετήσει τον υπουργό με ένα «συμβολικό δώρο», όπως συνηθίζει να κάνει με τους καλεσμένους του «Καλύτερα δεν γίνεται».

«Σας ευχαριστώ, αλλά γιατί κοιτάω, έχω κι εγώ δώρα για εσάς», είπε ο κ. Δένδιας και τις παρέδωσε τρεις τσάντες, αφότου παρέλαβε τη δική του –περιείχε ένα αρωματικό κερί.

«Εν αντιθέσει με εσάς που έχετε ένα εγώ έχω τρία δώρα. Ειναι παραμονές εκλογών, αλίμονο αν ερχόμουν μόνο με ένα», αστειεύτηκε ο υπουργός, με τη δημοσιογράφο να ξεκαρδίζεται στα γέλια.

Σε μια μάλλον σπάνια τηλεοπτική στιγμή με αρκετή δόση χιούμορ ο Νίκος Δένδιας έκανε ένα παρόμοιο αστείο λίγο αργότερα: «Πού και να ψηφίζατε στον Νότιο Τομέα, σκεφθείτε τι (δώρα) θα είχατε».

«Αν ψήφιζα στον Νότιο Τομέα (σ.σ. όπου είναι υποψήφιος ο Νίκος Δένδιας) θα είχα έξι δώρα», του αντιγύρισε η Ναταλία Γερμανού, γελώντας ξανά.

Ανάμεσα στα γέλια, ο υπουργός Εξωτερικών παρέδωσε τα τρία δώρα του στην παρουσιάστρια, κάνοντας και μια σύντομη παρουσίαση για το καθένα.

Ολα τους συνδέονται με το υπουργείο Εξωτερικών ή με τον ίδιο τον υπουργό.

Το πρώτο ήταν ένα κύβος που θυμίζει τον κύβο του Rubik, ωστόσο φέρει τα χρώματα και τα σύμβολα της ελληνικής σημαίας. Αποτελεί αντικείμενο που δωρίζει συχνά σε ξένους ηγέτες και πολιτικούς που συναντά και το οποίο φιλοτέχνησε ένας καθηγητής Μαθηματικών από το Καστελόριζο, εξήγησε.

Το δεύτερο ήταν μια γκραβούρα των Παξών, «οι οποίοι είναι της μόδας λόγω του (σίριαλ) Maestro», σχολίασε ο Νίκος Δένδιας, προσθέτοντας ότι με τα συγκεκριμένα νησιά των Επτανήσων τον συνδέουν στενοί οικογενειακοί δεσμοί.

Το τρίτο και τελευταίο δώρο ήταν μια έκδοση των ποιημάτων του Γιώργου Σεφέρη, ο οποίος εκτός από νομπελίστας ποιητής υπήρξε και διπλωμάτης καριέρας, θύμισε ο ίδιος.

Η παρουσιάστρια ευχαρίστησε θερμά τον υπουργό και του ευχήθηκε καλή επιτυχία και στη μάχη των εκλογών.

Δείτε το επίμαχο απόσπασμα στο ακόλουθο βίντεο:

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...