• Η Νάντια Γιαννακοπούλου κάνει καμπάνια ως «Μillion dollar baby»

    Στον έρωτα, στον πόλεμο και στις εκλογές όλα επιτρέπονται –και όλα κρίνονται, βεβαίως, εκ του αποτελέσματος. Η Νάντια Γιαννακοπούλου, λοιπόν, εκ νέου υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής στον Δυτικό Τομέα Αθηνών, αποφάσισε να ριχτεί στη μάχη του σταυρού υποδυόμενη την… πυγμάχο –ως τέτοια συστήθηκε στο κοινό των ημεδαπών social media.

     

    «Τέσσερα χρόνια πάλεψα με όλες τις δυνάμεις μου για τα προβλήματα στις γειτονιές μας», ξεκινά να λέει στο βίντεο η κυρία Γιαννακοπούλου, που κάθεται ιδρωμένη στη γωνιά του πυγμάχου, λίγα δευτερόλεπτα αφότου έχει ακουστεί το καμπανάκι. Φοράει ένα μαύρο φανελάκι και φυσικά ένα ευδιάκριτο σταυρουδάκι στον λαιμό. Επειτα, ζητά από τους πολίτες της περιφέρειάς της να της δώσουν τη δύναμη «να παλέψουμε μαζί για το μέλλον που μας αξίζει» –και φοράει τη μασέλα της πυγμάχου, υψώνοντας απειλητικά τις γροθιές, κάτι ανάμεσα σε θηλυκό Ρόκι Μπαλμπόα και βαλκάνιο «million dollar baby».

    Οφείλει κανείς να υποκλιθεί στην τόλμη της κυρίας Γιαννακοπούλου να εκτίθεται σε τέτοιο βαθμό –αντιμετωπίζει εξάλλου αυξημένο ανταγωνισμό. Το 2019 είχε επικρατήσει σχετικά άνετα στη συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια, με περίπου 600 σταυρούς διαφορά από τον βετεράνο Μιχάλη Καρχιμάκη. Ομως τώρα η υπόθεση της επανεκλογής είναι πιο ζόρικη, καθώς στο ρινγκ του Δυτικού Τομέα έχει ανέβει και ο Θανάσης Κατερινόπουλος, γνωστός στο τηλεοπτικό πανελλήνιο από τις αποκαλύψεις του για την υπόθεση Πισπιρίγκου.

  • Στιγμές από την πολύχρωμη εκστρατεία της Θεοδώρας Τζάκρη

    Μια που πιάσαμε τις προεκλογικές εκστρατείες των υποψηφίων –και πώς αυτές μεταφέρονται ή και αποκτούν μια δεύτερη υπόσταση στο σύμπαν των social media– αξίζει να σταθούμε στην καμπάνια που κάνει η Θεοδώρα Τζάκρη, η οποία δίνει τη μάχη του σταυρού στην Πέλλα, φυσικά με τον ΣΥΡΙΖΑ.

     

    Η κυρία Τζάκρη είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση πολιτικού. Οχι μόνο επειδή κατέχει ένα σπάνιο ρεκόρ, καθώς έχει ψηφίσει και τα τρία μνημόνια –αρχικά ως βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και έπειτα ως βουλεύτρια (σύμφωνα με το λανγκάζ της Κουμουνδούρου) του ΣΥΡΙΖΑ–, αλλά λόγω και των φανταχτερών εμφανίσεών της που την κάνουν να ξεχωρίζει –ποια άλλη θα μπορούσε να επισκέπτεται τα χωράφια φορώντας γόβες;

     

    Αυτή ακριβώς η εκθαμβωτική παρουσία της δίνει κάτι το ασύμμετρο στην εφετινή καμπάνια της: η σταθερά εκτυφλωτική –τύπου Μαρίνα Πατούλη σε πιο βόρειο– εμφάνισή της έρχεται συχνά σε αντίθεση με τη μίνιμαλ, αν όχι υποτονική, ανταπόκριση του κοινού του ΣΥΡΙΖΑ στην περιφέρειά της.

     

    Μερικές από τις φωτογραφίες που η ίδια η κυρία Τζάκρη ανήρτησε στα social media από τις περιοδείες της σε Αριδαία, Γιαννιτσά, Εδεσσα μαρτυρούν αυτή τη μοναδική αντίθεση, αλλά –αλίμονο– δεν στερούνται χρώματος, ούτε σουρεαλισμού: σε μια περίπτωση οι οπαδοί της έχουν βγει με πολυθρόνες στο πεζοδρόμιο της Αριδαίας!

  • Δεν είναι αστείο: Ο Κοτζιάς καταγγέλλει το «τεσσάρι» που έδωσε η Ελλάδα στην Κύπρο στη Eurovision

    Υπήρχε μια εποχή, καθόλου μακρινή, που ο Νίκος Κοτζιάς ήταν ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας, ο άνθρωπος που είχε επιλέξει προσωπικά ο Αλέξης Τσίπρας για υπουργό Εξωτερικών της χώρας και της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και για αρχιτέκτονα, μεταξύ άλλων σπουδαίων, της πολυσυζητημένης Συμφωνίας των Πρεσπών.

     

    Ε, λοιπόν, αυτός ο άνθρωπος παρενέβη δημόσια τη Δευτέρα στηλιτεύοντας τους τέσσερις βαθμούς που έδωσε η Ελλάδα στο τραγούδι της Κύπρου στον διαγωνισμό της Eurovision.

     

    Δεν πρόκειται για αστείο. Για όσους δεν το γνωρίζουν, το βράδυ του Σαββάτου, η ελληνική επιτροπή του διαγωνισμού έκρινε ως άξιο για μόλις quatre points το τραγούδι του Αντριου Λάμπρου, αντί να δώσει τους πατροπαράδοτους «douze points», για τους οποίους, ως γνωστόν, κάναμε το ’21.

     

    Και αυτό δεν άρεσε στον κ. Κοτζιά. Ο οποίος με ανάρτησή του στο Twitter ενημέρωσε τους ακολούθους του ότι αυτή η μειοδοσία της ελληνικής επιτροπής αποτελεί λίγο – πολύ μια απόδειξη για την ύπαρξη ενός μεγάλου και καταχθόνιου σχεδίου του «κυρίαρχου συστήματος» ώστε «να αποξενωθεί η ελληνική κοινωνία» από το δράμα του Κυπριακού!

    Είναι πάντως να απορείς. Οχι για τις επιλογές του κ. Τσίπρα στα πλέον κρίσιμα υπουργεία της χώρας την εποχή της διακυβέρνησής του. Αλλά γιατί ο κ. Κοτζιάς δεν είχε υποψιαστεί ότι κάτι δόλιο συμβαίνει: διότι το πράγμα φαινόταν από τότε που η Ελένη Φουρέιρα, ως εκπρόσωπος της μαρτυρικής Μεγαλοννήσου το 2018, είχε χάσει από εκείνη την ισραηλινή τραγουδίστρια ονόματι Νέτα.




text
  • Η ΟΛΜΕ κατά της ελληνικής PISA που είναι, λέει, εργαλείο του ΟΟΣΑ για να καταστρέψει την παιδεία. Αυτοί τώρα διδάσκουν παιδιά;


    21 Μαΐου 2024, 12:11