288
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανάμεσα στον Βίκτορ Ορμπαν και τον Αντόνιο Κόστα και πίσω από τον Τζο Μπάιντεν κατά την υποδοχή των ηγετών από τον βασιλιά της Ισπανίας | INTIMENEWS/ΓτΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

«Σε εξαιρετικό κλίμα» συζητήσεις Μητσοτάκη με Μπάιντεν, Τζόνσον, Μακρόν – Απών ο Ερντογάν από το δείπνο

Protagon Team Protagon Team 29 Ιουνίου 2022, 03:16
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανάμεσα στον Βίκτορ Ορμπαν και τον Αντόνιο Κόστα και πίσω από τον Τζο Μπάιντεν κατά την υποδοχή των ηγετών από τον βασιλιά της Ισπανίας
|INTIMENEWS/ΓτΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

«Σε εξαιρετικό κλίμα» συζητήσεις Μητσοτάκη με Μπάιντεν, Τζόνσον, Μακρόν – Απών ο Ερντογάν από το δείπνο

Protagon Team Protagon Team 29 Ιουνίου 2022, 03:16

Με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και άλλους ξένους ηγέτες, όπως τον Εμανουέλ Μακρόν, τον Μπόρις Τζόνσον και τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας Φούμιο Κισίντα, συζήτησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στη διάρκεια του δείπνου που παρέθεσε ο βασιλιάς της Ισπανίας Φελίπε Στ’ προς τιμήν των συμμετεχόντων στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ.

Οι συζητήσεις έγιναν σε εξαιρετικό κλίμα, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Κατά την επίσημη γραμμή ενημέρωσης, ο Πρωθυπουργός κουβέντιασε με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν για την πρόσφατη επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στην Ουάσινγκτον, με τους δυο ηγέτες να εκφράζουν την ικανοποίησή τους για την επιτυχία της και το εξαιρετικό επίπεδο των διμερών σχέσεων των δυο χωρών.

Η οικογενειακή φωτογραφία – ο Ερντογάν απουσιάζει

Ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε και με τον ομόλογό του, του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον, με τον οποίο θα έχει και διμερή συνάντηση την Τετάρτη.

Επίσης συναντήθηκε με τους πρωθυπουργούς της Αυστραλίας Αντονι Αλμπανέζι και της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Αρντερν, με τους οποίους συζήτησε θέματα ενδιαφέροντος του ελληνικού στοιχείου στις χώρες αυτές.

Ο Αντονι Αλμαπνέζι προσκάλεσε τον κ. Μητσοτάκη να επισκεφθεί την Αυστραλία.

Ο κ. Μητσοτάκης είχε, επίσης, ολιγόλεπτη συζήτηση με τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν για τα θέματα της ατζέντας της Συνόδου του ΝΑΤΟ.

Ο κ. Μητσοτάκης είχε τετ α τετ με τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας, όπου εκφράστηκε το ενδιαφέρον τους για περαιτέρω βελτίωση κυρίως των οικονομικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Ο Ταγίπ Ερντογάν έτρεχε τις δικές του συζητήσεις με τους ηγέτες Φινλανδίας και Σουηδίας. Οι διαβουλεύσεις διήρκησαν μέχρι και την ώρα της λεγόμενης «οικογενειακής φωτογραφίας» και έτσι ο τούρκος πρόεδρος αποφάσισε να μην παραστεί.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...