299
Αλέξης Τσίπρας και Δημήτρης Τζανακόπουλος το καλοκαίρι του 2019. Δεκατέσσερις μήνες μετά ο δεύτερος εμφανίζεται ως ο έμπιστος του προέδρου για τον μετασχηματισμό του κόμματος | Nick Paleologos / SOOC

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Τσίπρας προτείνει Τζανακόπουλο για γραμματέα

Protagon Team Protagon Team 1 Σεπτεμβρίου 2020, 21:43
Αλέξης Τσίπρας και Δημήτρης Τζανακόπουλος το καλοκαίρι του 2019. Δεκατέσσερις μήνες μετά ο δεύτερος εμφανίζεται ως ο έμπιστος του προέδρου για τον μετασχηματισμό του κόμματος
|Nick Paleologos / SOOC

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Τσίπρας προτείνει Τζανακόπουλο για γραμματέα

Protagon Team Protagon Team 1 Σεπτεμβρίου 2020, 21:43

Σαρωτικές εξελίξεις με ξεκαθάρισμα προσώπων στον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος 14 μήνες μετά την τριπλή εκλογική ήττα από τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη προσπαθεί να βρει έναν πολιτικό βηματισμό. Το γεγονός ότι δεν έχει ακόμα υπάρξει συνέδριο –την ανώτατη κομματική διαδικασία που είχε προαναγγείλει ο Αλέξης Τσίπρας— από τη μία έχει παγώσει τον μετασχηματισμό και δίνει τροφή σε εσωστρέφεια, αλλά από την άλλη δεν φαίνεται να εμποδίζει την ηγεσία της Κουμουνδούρου να προχωρά σε ανακατατάξεις.

Oπως ανέφερε το tovima.gr το βράδυ της Τρίτης ο κ. Τσίπρας σε κομματική σύσκεψη με τους στενούς του συνεργάτες φέρεται να κατέθεσε προτάσεις για την αναβολή μεν του 3ου συνεδρίου αλλά παράλληλα για αντικαταστάσεις στελεχών σε κρίσιμα πόστα της εκπροσώπησης του ΣΥΡΙΖΑ. Μεταξύ αυτών και η αλλαγή του γραμματέα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνου Σκουρλέτη, ο οποίος είναι γνωστό πως μετράει αντίστροφα για να αποχωρήσει, έχοντας έρθει σε σύγκρουση και με ΜΜΕ φίλα προσκείμενα στο περιβάλλον του κ. Τσίπρα (βλέπε «Documento»).

Αγνωστο είναι βέβαια, το πώς μπορεί να υπάρξουν τόσο σημαντικές αλλαγές χωρίς συνέδριο, αλλά ούτως ή άλλως εδώ και καιρό ο κ. Τσίπρας δεν λειτουργεί τόσο με βάση το καταστατικό του κόμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Τσίπρας πρότεινε την αναβολή του συνεδρίου και το μετέθεσε για τον καλοκαίρι του 2021.

Επίσης σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ  πρότεινε να γίνει «τράμπα» μεταξύ του κ.  Σκουρλέτη και του Δημήτρη Τζανακόπουλου ώστε ο δεύτερος να αναλάβει γραμματέας της ΚΕ του κόμματος και ο πρώτος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος. Η κομματική αναβάθμιση του κ. Τζανακόπουλου ερμηνεύεται και ως ένα αριστερό «ανάχωμα» στους Πασοκογενείς που φοβίζουν με το πλήθος και τις φιλοδοξίες τους τους παλαιούς του ΣΥΡΙΖΑ.

Επίσης φαίνεται να μετακινείται από τη θέση του εκπροσώπου Τύπου ο Αλέξης Χαρίτσης και η επιθυμία του κ. Τσίπρα είναι να αναλάβει εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ο Νάσος Ηλιόπουλος, υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...