362
Ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης σε ομιλία του στη Βουλή. Τα όσα είπε όμως στο Mega ξεσήκωσαν τον ΣΥΡΙΖΑ (αδίκως, όπως προκύπτει από την μαγνητοσκοπημένη δήλωση).ακριβή δήλωσηπου αναζητεί ευκαιρίες | Nick Paleologos / SOOC

Αντιπαράθεση για τη δήλωση του Κυρανάκη για τους ανέργους που «δεν ψάχνουν στο Internet»

Protagon Team Protagon Team 1 Σεπτεμβρίου 2020, 21:10
Ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης σε ομιλία του στη Βουλή. Τα όσα είπε όμως στο Mega ξεσήκωσαν τον ΣΥΡΙΖΑ (αδίκως, όπως προκύπτει από την μαγνητοσκοπημένη δήλωση).ακριβή δήλωσηπου αναζητεί ευκαιρίες
|Nick Paleologos / SOOC

Αντιπαράθεση για τη δήλωση του Κυρανάκη για τους ανέργους που «δεν ψάχνουν στο Internet»

Protagon Team Protagon Team 1 Σεπτεμβρίου 2020, 21:10

Μια αποστροφή του Κώστα Κυρανάκη, σε παρουσία του στην πρωινή εκπομπή του Mega την Τρίτη, έδωσε την ευκαιρία στον ΣΥΡΙΖΑ να σηκώσει πολιτικό αχό, κατηγορώντας τον νεαρό βουλευτή Νοτίου Τομέα Αθηνών της ΝΔ, ότι υποστήριξε δια της τηλεοράσεως ότι οι οι άνεργοι είναι άνεργοι επειδή δεν ξέρουν να ψάχνουν για δουλειά!

Έτσι πχ. ερμήνευσε τα λεγόμενα του κ. Κυρανάκη, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, μεταξύ άλλων από τον ΣΥΡΙΖΑ: «Σήμερα ο κ. Κυρανάκης μας ενημέρωσε ότι οι νέοι δεν βρίσκουν δουλειά γιατί δεν ξέρουν να ψάχνουν καλά. Χαίρομαι που ο ίδιος ήξερε να ψάχνει και τα κατάφερε. Η δήλωση του αυτή, πιστή στον κυνισμό της ΝΔ, θα ήταν αστεία αν δεν ήταν εξοργιστική. Βέβαια, για να είμαι δίκαιος μαζί του, πιστεύω ότι ο κ. Κυρανάκης προσπάθησε να εκλαϊκεύσει την θεωρία του κυρίου Πισσαρίδη, για την οποία βραβεύτηκε με Νόμπελ, ότι η ανεργία υφίσταται διότι οι εργαζόμενοι και οι εργοδότες δεν συναντιούνται εύκολα (γνωστή ως Θεωρία Αναζήτησης / Search Theory). Αν αυτή είναι επίκαιρη θεωρία και χρήσιμη για την αντιμετώπιση της ανεργίας στην εποχή της χρηματοπιστωτικής κρίσης και του COVID19, πραγματικά σηκώνω τα χέρια», έγραψε στα social media ο πρώην υπουργός Οικονομικών.

Πολύ πιο οξύς και χωρίς διάθεση για διάλεξη οικονομικής θεωρίας ήταν ο Κώστας Ζαχαριάδης, βουλευτής Βορείου Τομέα Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος απομονώνοντας τα όσα είπε ο κ. Κυρανάκης στο Mega μίλησε για κυβέρνηση αχρήστων!

Στον κ. Ζαχαριάδη έσπευσε να απαντήσει ο κ. Κυρανάκης:

«Εξαιρετική ευκαιρία να σου εξηγήσω τη διαφορά μας. Η Aριστερά βλέπει τον άνεργο ως ανήμπορο, μίζερο, εξαρτημένο από κρατική ελεημοσύνη Εμείς τον βλέπουμε υποψήφιο για μια θέση εργασίας. Ως άνθρωπο που με δυναμισμό και προσπάθεια μπορεί να διεκδικήσει μια δουλειά, όχι ένα επίδομα».

Και λίγο αργότερα, ο βουλευτής της ΝΔ ανήρτησε την ολοκληρωμένη -και όχι απομονωμένη- τοποθέτησή του στο Mega για τους ανέργους και τα προγράμματα του ΟΑΕΔ .

Σε αυτό το σημείο ο κ. Κυρανάκης υπερασπίζεται τα προγράμματα του ΟΑΕΔ και την πολιτική στήριξης της εργασίας από την κυβέρνηση, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Είναι σημαντικό να ενημερώνεται ο κόσμος για τα προγράμματα του ΟΑΕΔ, διότι πολλές φορές ακούμε για ανέργους οι οποίοι ψάχνουν για δουλειά και λένε “δεν έχουμε στον ήλιο μοίρα”, αλλά δεν ψάχνουν στο Internet να δουν τι υπάρχει αυτή τη στιγμή στα προγράμματα».

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...