213
Ο Γιώργος Κατρούγκαλος στα έδρανα της Βουλής την περασμένη εβδομάδα | INTIMEnews

O Γιώργος Κατρούγκαλος μιλά ανοικτά για το πρόβλημα της υγείας του

Protagon Team Protagon Team 1 Σεπτεμβρίου 2020, 10:54
Ο Γιώργος Κατρούγκαλος στα έδρανα της Βουλής την περασμένη εβδομάδα
|INTIMEnews

O Γιώργος Κατρούγκαλος μιλά ανοικτά για το πρόβλημα της υγείας του

Protagon Team Protagon Team 1 Σεπτεμβρίου 2020, 10:54

Τα δημόσια πρόσωπα δεν θα πρέπει να αποφεύγουν να μιλούν για την κατάσταση της υγείας τους, εκτίμησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, ο οποίος μίλησε για πρώτη φορά δημοσίως για το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει.

«Δεν είναι μυστικό, άλλωστε τα δημόσια πρόσωπα πρέπει να δίνουν εξηγήσεις για θέματα υγείας», είπε σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1».

Οπως αποκάλυψε ο κ. Κατρούγκαλος, πέρυσι τον Οκτώβριο, κατά τη διάρκεια ενός προγραμματισμένου τσεκάπ, διαπίστωσε ένα αιματολογικό πρόβλημα.

«Είχα προγραμματίσει μια θεραπεία με το που έκλεινε η Βουλή. (Η θεραπεία) συνδυάζεται με ανοσοκαταστολή, την οποία και έκανα, προκειμένου να μην προχωρήσει το πρόβλημα στον μυελό των οστών».

Πλέον, όπως έκανε γνωστό, «η κατάσταση είναι υπό έλεγχο, αλλά λόγω της θεραπείας έχασα κάποια μαλλιά».

«Εντάξει, δεν είμαι και ο Σαμψών, δεν έχει και τόση σημασία», συμπλήρωσε αστειευόμενος, δείχνοντας με τον τρόπο αυτό την άνεση με την οποία μιλά για το πρόβλημα υγείας που τον ταλαιπώρησε και το οποίο όμως προκάλεσε συζητήσεις, για λάθος λόγους:

Την περασμένη Παρασκευή η «Καθημερινή» είχε δημοσιεύσει στη στήλη «Φαληρεύς» του Στέφανου Κασιμάτη φωτογραφία του κ. Κατρούγκαλου, με ένα εντελώς απρεπές χλευαστικό σχόλιο για την απώλεια μαλλιών του πρώην υπουργού. Οι αντιδράσεις που προκάλεσε αυτή η δημοσίευση, οδήγησαν την «Καθημερινή» και τον ίδιο τον αρθρογράφο σε μια δήλωση συγγνώμης.