539
Η ηθοποιός Τζένη Μπότση στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ | YouTube/ΣΚΑΙ

Συγκλονίζει η Τζένη Μπότση: Υπάρχουν 14 καταγγελίες για το ίδιο πρόσωπο, από το 1993 ως το 2005

Protagon Team Protagon Team 1 Φεβρουαρίου 2021, 22:08
Η ηθοποιός Τζένη Μπότση στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ
|YouTube/ΣΚΑΙ

Συγκλονίζει η Τζένη Μπότση: Υπάρχουν 14 καταγγελίες για το ίδιο πρόσωπο, από το 1993 ως το 2005

Protagon Team Protagon Team 1 Φεβρουαρίου 2021, 22:08

Μια συγκλονιστική καταγγελία για ηθοποιό και σκηνοθέτη, ο οποίος την παρενόχλησε σεξουαλικά κατά τη διάρκεια ακρόασης, έκανε η ηθοποιός Τζένη Μπότση.

Όπως είπε τη Δευτέρα στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ σε έντονη ψυχολογική φόρτιση, ο άνδρας, αφού με μια δικαιολογία την κάλεσε σε μια κατοικία –και όχι στο θέατρο όπου θα ανέβαινε η παράσταση– άρχισε να αυτοϊκανοποιείται μπροστά της.

Ο ίδιος, όπως έμαθε η κυρία Μπότση, φέρθηκε με τον ίδιο τρόπο και σε άλλες γυναίκες.

Σήμερα υπάρχουν 14 καταγγελίες για το ίδιο πρόσωπο, από το 1993 ως το 2005, είπε η ηθοποιός, η οποία εξήγησε για ποιο λόγο προβαίνει στις αποκαλύψεις. «Η Σοφία Μπεκατώρου μας άνοιξε ένα δρόμο και ευτυχώς πήραμε την ευκαιρία να μιλήσουμε, την ευχαριστούμε», επεσήμανε.

Το περιστατικό συνέβη το 1994, αφότου είχε τελειώσει τη δραματική σχολή, είπε η ηθοποιός στο κεντρικό δελτίο του τηλεοπτικού σταθμού με τη Σία Κοσιώνη.

«Μετά από κάποιους μήνες επικοινώνησε μαζί μου και μου είπε να πάω σε κάποιο θέατρο για να δούμε ένα έργο», για τον πρωταγωνιστικό ρόλο της γυναίκας, «ήταν ένας λαμπερός πρωταγωνιστής και η χαρά μου ήταν μεγάλη», είπε η κυρία Μπότση.

Η οντισιόν έγινε «σε ένα διαμέρισμα στην περιοχή του Ζωγράφου, γιατί μου είπε ότι γίνονταν έργα στο θέατρο».

Οπως είπε η ηθοποιός, «κάποια στιγμή μού είπε να αφήσω το κείμενο και να αυτοσχεδιάσω, ενώ μου υπαγόρευε εκείνος να πω κάποια χυδαία λόγια. Μου είπε ότι το έργο θα διασκευαζόταν. Δίστασα και μου είπε να το σκεφτώ.

»Εφυγα, το σκέφτηκα και πήγα πάλι στο ίδιο μέρος. Μου ζητήθηκε να φοράω φούστα, που δεν φορούσα την πρώτη φορά. Κάποια στιγμή με έβαλε να χορέψω και με γύρισε προς τον τοίχο.

»Τον ένιωσα πολύ κοντά μου και, όταν γύρισα να τον κοιτάξω, είδα ότι αυτοϊκανοποιούνταν. Έπαθα σοκ, ούρλιαζα, έκλαιγα. Και αυτός σοκαρίστηκε με την αντίδρασή μου. Ήμουν 22 ετών», είπε δακρυσμένη η ηθοποιός.

Το περιστατικό δεν τόλμησε να το μοιραστεί με κανένα για πολλά χρόνια. «Δεν μπόρεσα να το πω στους γονείς μου, γιατί δεν θα με άφηναν να ασχοληθώ ξανά με το θέατρο. Λίγες μέρες μετά το είπα στην κοπέλα που ήμασταν μαζί στο καμαρίνι και της είπα να μην παει. Με πήρε τηλέφωνο προχθές και με ευχαρίστησε», πρόσθεσε.

«Και σε άλλες γυναίκες συνέβη το ίδιο»

Σε ό,τι αφορά την επίπτωση που είχαν πάνω της όσα συνέβησαν, η Τζένη Μπότση τόνισε ότι «σε όλες τις ακροάσεις ήμουν κουμπωμένη και πολύ επιθετική. Δούλεψα με τον εαυτό μου και έκανα ψυχανάλυση.

»Ήθελα να το κάνω εδώ και πολλά χρόνια. Υπήρξαν και άλλες γυναίκες στις οποίες συνέβη το ίδιο. Κατάλαβα ότι από τη στιγμή που γίνεται συνέχεια, έπρεπε να το πω. Ζητώ συγγνώμη από όλα τα κορίτσια που δεν μπόρεσα να το σταματήσω. Τώρα δεν φοβόμαστε. Φτάνει με κάθε μορφή βίας.

»Ο χώρος μας είναι υπέροχος και είναι κρίμα να υπάρχουν άνθρωποι που τον χαλάνε. Ειναι άλλο το φλερτ και άλλο αυτή η βία. Με έχουν φλερτάρει στη δουλειά και έχω φλερτάρει.

»Όλο αυτό, όμως, μου έκοψε ένα μεγάλο κομμάτι από την αξιοπρέπεια μου. Γιατί έγινε όλο αυτό; Χρησιμοποιούσε τα όνειρά μας για να μας εξευτελίσει. Δεν θα μπορούσα να ‘χα κάνει τίποτα τότε, κανείς δεν θα μας πίστευε τότε. Τώρα όμως που αισθάνομαι ότι αλλάζει η κοινωνία μας, θεώρησα ότι είναι η κατάλληλη στιγμή. Η μητρότητα με έκανε να νιώσω ατρόμητη. Ενιωθα ευθύνη για το παιδί μου. Της έδειξα ότι δεν φοβάμαι την αλήθεια» κατέληξε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...