324
|

Σχοινάς για τις συντάξεις: «Να αφήσουν οι “πηγές” την Κομισιόν να κάνει τη δουλειά της»

Protagon Team Protagon Team 15 Σεπτεμβρίου 2018, 12:24

Σχοινάς για τις συντάξεις: «Να αφήσουν οι “πηγές” την Κομισιόν να κάνει τη δουλειά της»

Protagon Team Protagon Team 15 Σεπτεμβρίου 2018, 12:24

Είναι αναγκαία η τήρηση των συμφωνηθέντων του Eurogroup του Ιουνίου ως βάση της εξόδου της Ελλάδας από τα μνημόνια, τόνισε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς, ο οποίος έστειλε και ένα μήνυμα για το ζήτημα που προέκυψε με τις συντάξεις.

Σε δηλώσεις του το Σάββατο στον ΣΚΑΪ, μία ημέρα μετά το ζήτημα που προέκυψε με τις συντάξεις επισήμανε ότι στόχος είναι να υπάρξει ένας διάλογος σχετικά με τον προϋπολογισμό της επόμενης χρονιάς, όπως γίνεται με όλες τις χώρες της ΕΕ, ακόμη και τη Γερμανία, λαμβάνοντας υπόψη τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Παράλληλα, ζήτησε από πηγές «να αφήσουν την Κομισιόν να κάνει τη δουλειά της».

Όπως τόνισε σχετικά, «το κλειδί της ελληνικής εξόδου από τα μνημόνια είναι η συμφωνία του Eurogroup του Ιουνίου που είναι η βάση της εξόδου.

» Εμείς δεν είμαστε δανειστές της Ελλάδας, αλλά θεματοφύλακες της συμφωνίας του Ιουνίου, είμαστε οι εγγυητές της ώστε η σταθερότητα της Ελλάδας που βγαίνει από τα μνημόνια να είναι κατανοητή παντού. Για αυτό είπαμε ότι τα συμφωνηθέντα πρέπει να τηρούνται.

» Επειδή η Ελλάδα έχοντας βγει πια από τα μνημόνια είναι μια κανονική χώρα της ευρωζώνης γίνεται μια διαδικασία διαλόγου με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τον προϋπολογισμό την επόμενη χρονιά, μέσω της συζήτησης αυτής θα δούμε τα περιθώρια που προσφέρουν τα πλεονάσματα, να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα και να κάνουμε ό,τι μπορούμε για τους αδύναμους Ελληνες».

Τόνισε μάλιστα το εξής: «Θα παρακαλούσα τις διάφορες πηγές, κρουνούς, ρυάκια και όσους προσπαθούν να μας τραβήξουν σε μια άλλη διάσταση, να μας αφήσουν να κάνουμε τη δουλειά μας. Η Κομισιόν είναι δίπλα στην Ελλάδα δεν θα είναι σε καμία περίπτωση απέναντι».

Σε ό,τα αφορά τέλος το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ το καλοκαίρι του 2015, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν τόνισε ότι η χώρα πέρασε ένα μαύρο εξάμηνο του και ότι βρέθηκε κοντά στην έξοδο.

«Χωρίς τον Γιούνκερ δεν θα είχε αποσοβηθεί η καταστροφή. Βούτηξε στα βαθιά έχοντας πολλά πιστόλια πάνω από το κεφάλι του που του έλεγαν “μην μπλέκεις δεν είναι η Επιτροπή δανείστρια της Ελλάδας”», δήλωσε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...