178
Μέρκελ και Τσίπρας σε παλαιότερη συνάντησή τους στη Ρώμη. Πιθανόν οι ασπασμοί να επαναληφθούν στη Χερσόνησο | SOOC

Τι δουλειά έχει η Μέρκελ στην Κρήτη;

Protagon Team Protagon Team 15 Σεπτεμβρίου 2018, 10:27
Μέρκελ και Τσίπρας σε παλαιότερη συνάντησή τους στη Ρώμη. Πιθανόν οι ασπασμοί να επαναληφθούν στη Χερσόνησο
|SOOC

Τι δουλειά έχει η Μέρκελ στην Κρήτη;

Protagon Team Protagon Team 15 Σεπτεμβρίου 2018, 10:27

Μια επίσκεψη της καγκελαρίου Μέρκελ στην Ελλάδα είναι πάντα είδηση. Αλλά μια επίσκεψη στην Κρήτη; Και μάλιστα στην τουριστική Χερσόνησο;

Ο «Βηματοδότης» επικαλείται κρητικά μέσα ενημέρωσης σύμφωνα με τα οποία σε πεντάστερο ξενοδοχείο της Χερσονήσου έχει προγραμματιστεί το διάστημα 1-3 Νοεμβρίου ένα ελληνογερμανικό επιχειρηματικό συνέδριο και η Ανγκελα Μέρκελ εξέφρασε την επιθυμία να παραστεί.

Από το Μέγαρο Μαξίμου πάντως δεν υπάρχει κάποια σχετική ενημέρωση, αλλά  το timing έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Μια παρουσία της Μέρκελ στην Ελλάδα λίγες ημέρες πριν από το κρίσιμο Eurogroup της 5ης Νοεμβρίου όπου θα αποφασιστεί το πάγωμα ή όχι των ψηφισμένων περικοπών στις συντάξεις αποκτά έναν ξεχωριστό συμβολισμό.

Αλλωστε αν ένας άνθρωπος κρατά την απόφαση στα χέρια του αυτός είναι η Μέρκελ. Αν κρίνει ότι πρέπει να δώσει μία ανάσα βοήθειας στον Αλέξη Τσίπρα—με τον οποίο έχει εξαιρετικές σχέσεις και τα go back madame Merkel» έχουν ξεχαστεί— θα συμφωνήσει στη μερική ή ολική ακύρωση της μείωσης.

Αλλωστε ο κ. Τσίπρας έχει κάνει το χατίρι της καγκελαρίου στο Προσφυγικό. Το ότι αυτό το χατίρι έχει προκαλέσει τον εφιάλτη της Μόριας (εδώ) είναι άλλο θέμα…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...