792
| Intimenews/ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στη ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης – «Κοιτάζω το ίδιο καλά αριστερά και δεξιά»

Protagon Team Protagon Team 15 Σεπτεμβρίου 2018, 11:30

Στη ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης – «Κοιτάζω το ίδιο καλά αριστερά και δεξιά»

Protagon Team Protagon Team 15 Σεπτεμβρίου 2018, 11:30

Με την περιήγησή τους στους χώρους της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης άρχισε το πυκνό σε συναντήσεις και εμφανίσεις Σαββατοκύριακο για τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο πρόεδρος της ΝΔ έφτασε στους χώρους της ΔΕΘ στις 10:30 το πρωί συνοδευόμενος από βουλευτές και στελέχη του κόμματος του.

Τον υποδέχθηκε η διοίκηση της ΔΕΘ στα γραφεία της και έπειτα ακολούθησε συνάντηση μεταξύ του κ. Μητσοτάκη, της διοίκησης και των εργαζομένων της ΔΕΘ – Helexpo.

Ο πρόεδρος της ΔΕΘ Αναστάσιος Τζήκας τον ενημέρωσε για τα στοιχεία που συνθέτουν τη φετινή διοργάνωση. Παρουσίασε στον κ. Μητσοτάκη το σχέδιο ανάπλασης της ΔΕΘ ύψους 120 εκατ. ευρώ, η οποία προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί το 2026, χρονιά κατά την οποία συμπληρώνονται 100 χρόνια από την έναρξη λειτουργίας του θεσμού.

Από την πλευρά του ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε τη συμφωνία του με το σχέδιο ανάπλασης και είπε ότι αυτό θα λειτουργήσει αναπτυξιακά και για τη διεθνή έκθεση και για την πόλη της Θεσσαλονίκης.

(Intimenews/ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)

Στην αρχή της συνάντησης ο πρόεδρος της ΝΔ παρατήρησε ότι τα τηλεοπτικά συνεργεία είναι περισσότερα σε σχέση με πέρυσι. Οταν οι φωτορεπόρτερ του ζήτησαν να κοιτάξει από την άλλη πλευρά για να τραβήξουν φωτογραφίες ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε: «Κοιτάζω το ίδιο καλά και αριστερά και δεξιά».

Στη συνέχεια άρχισε την περιήγησή του στα περίπτερα της Εκθεσης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Αρης

Μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΝΔ πέρασε από το περίπτερο του Άρη Θεσσαλονίκης.

Εκεί τον περίμενε ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Θόδωρος Καρυπίδης, ο οποίος μάλιστα του προσέφερε μια φανέλα της ομάδας με το όνομά του και τον αριθμό 1.

Να θυμίσουμε ότι την περασμένη εβδομάδα ο Αλέξης Τσίπρας είχε περάσει από το περίπτερο του ΠΑΟΚ, όπου του πρόσφεραν μία φανέλα με τον αριθμό 19

Στάθηκε ιδιαίτερα σε αυτό του υπουργείου Εθνικής Αμυνας.

(ΑΠΕ/ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ)

Ένα σχόλιο με νόημα έκανε έξω από το περίπτερο του ΑΠΕ. Όταν του ζητήθηκε να κάνει δήλωση, με αφορμή τον σάλο από τη διαρροή περί συντάξεων, απάντησε: «Καλημέρα, πολύ ωραία τα βλέπουμε τα πράγματα με τον Τσίπρα».

Στη συνέχεια περιηγήθηκε στο περίπτερο των ηλεκτρονικών παιχνιδιών και συνομίλησε με τους νεαρούς παίκτες. Δοκίμασε και ο ίδιος την εμπειρία της επαυξημένης πραγματικότητας με τα ειδικά γυαλιά.

Η συζήτηση με τον πρεσβευτή των ΗΠΑ

Το περίπτερο 13,  επισκέφτηκε πριν από λίγη ώρα ο πρόεδρος της νέας Δημοκρατίας.

Στην είσοδο του περιπτέρου 13, όπου στεγάζεται η αμερικανική αποστολή, που είναι και η τιμώμενη χώρα στην φετινή 83η ΔΕΘ, υποδέχτηκε τον πρόεδρο της ΝΔ ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ.

Του παρουσίασε τις αμερικανικές εταιρείες που συμμετέχουν στην έκθεση, ανάμεσα τους την IBM, την Microsoft, την Intel και την Google

«Αυτό θέλουμε να πετύχουμε, να προσελκύσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους. Αυτό είναι το στοίχημα που έχω βάλει», ήταν η επισήμανση του Κυριάκου Μητσοτάκη στον πρεσβευτή.

Πέρασε και από το περίπτερο του Ηρακλή όπου του δώρισαν μια φανέλα με το «110», όσα και τα χρόνια ιστορίας της ομάδας. «Με κάνατε και τερματοφύλακα», είπε γελώντας και πρόσθεσε ότι «από το 1 πήγα στο 110».

(Intimenews/ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)

Κατά την περιήγησή του στα περίπτερα είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Γιώργο Κούδα – φυσικά στο περίπτερο του ΠΑΟΚ.

Εκεί τον περίμενε ο Γιώργος Κούδας, ο Θοδωρής Ζαγοράκης (ευρωβουλευτής και παλαίμαχος παίκτης της ομάδας) και άλλοι παράγοντες της ομάδας.

«Πού ‘σαι, ρε Γιώργο;» – «Πού είσαι, πρόεδρε;», ανταπάντησε ο Γιώργος Κούδας, που έδωσε ως δώρο στον κ. Μητσοτάκη το έμβλημα του ΠΑΟΚ με τον δικέφαλο αετό και μια μπάλα υπογεγραμμένη από όλους τους ποδοσφαιριστές της ομάδας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Γιώργο Κούδα και τον Θοδωρή Ζαγοράκη (Intimenews/ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)

Θα βοηθήσουμε να ξεπεραστούν όλα τα εμπόδια για το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ», υποσχέθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Θα ήθελα να ευχηθώ στον ΠΑΟΚ καλή δύναμη, καλή επιτυχία στην Ευρώπη, στο Europa League. Το καινούργιο γήπεδο να είναι ένα γήπεδο κόσμημα αντάξιο της ιστορίας ενός μεγάλου συλλόγου, αλλά και ένα γήπεδο που θα σηματοδοτεί την πορεία του ΠΑΟΚ στο μέλλον. Εύχομαι να είμαι εγώ αυτός που θα το εγκαινιάσει. Θα έχετε την αμέριστη στήριξή μας και θα συνεχίσουμε την προσπάθεια που έχει ξεκινήσει. Θα ξεπεράσουμε τα εμπόδια και ο ΠΑΟΚ θα αποκτήσει το γήπεδο που του αξίζει».

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Κούδας του ευχήθηκε στην επόμενη τετραετία να είναι πρωθυπουργός και να εγκαινιάσει αυτός το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ, όπως ο Κωνσταντίνος Καραμανλής το 1959 εγκαινίασε το πρώτο γήπεδο του ΠΑΟΚ.

Αργότερα σήμερα Σάββατο στις 20:00, ο κ. Μητσοτάκης θα μιλήσει στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» και αύριο Κυριακή στον ίδιο χώρο θα δώσει συνέντευξη Τύπου στις 13.00.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...