302
Nίκος Δένδιας και Λουίτζι ντι Μάιο την Τετάρτη στη Ρώμη | INTIMENEWS/Δελτίο τύπου / POOL/Χάρης Ακριβιάδης

Δένδιας σε Ντι Μάιο: Αναμένουμε ισχυρότερη στήριξη στις κυρώσεις κατά της Τουρκίας

Protagon Team Protagon Team 13 Ιανουαρίου 2021, 12:40
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 13/01/2021 13.40
Nίκος Δένδιας και Λουίτζι ντι Μάιο την Τετάρτη στη Ρώμη
|INTIMENEWS/Δελτίο τύπου / POOL/Χάρης Ακριβιάδης

Δένδιας σε Ντι Μάιο: Αναμένουμε ισχυρότερη στήριξη στις κυρώσεις κατά της Τουρκίας

Protagon Team Protagon Team 13 Ιανουαρίου 2021, 12:40
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 13/01/2021 13.40

Οι διμερείς σχέσεις και η συνεργασία, καθώς και οι πρόσφατες περιφερειακές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και την ευρύτερη περιοχή, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια με τον ιταλό ομόλογό του Λουίτζι ντι Μάιο στη Ρώμη.

«Την Ελλάδα και την Ιταλία συνδέουν ισχυροί δεσμοί, στενή συνεργασία και ο κοινός στόχος για μία ισχυρή Ευρώπη», ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών, τονίζοντας ότι η συνάντηση έγινε σε εγκάρδιο κλίμα.

Στις δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης, πάντως, ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας δεν δίστασε να πει ότι η Ελλάδα θα επιθυμούσε μία πιο ισχυρή στήριξη της Ιταλίας στο θέμα των κυρώσεων κατά της Τουρκίας.

Αναλυτικά η δήλωση Δένδια έχει ως εξής:

«Είχαμε σήμερα μία πολύ ενδιαφέρουσα και ειλικρινή συνομιλία με τον Ιταλό ομόλογό μου, τον κ. Ντι Μάιο.

Καλύψαμε όλα τα θέματα. Και των διμερών μας σχέσεων, δηλαδή την από την ιταλική πλευρά επικύρωση της συμφωνίας μας για τις θαλάσσιες ζώνες, αλλά και τα οικονομικά θέματα.

Αλλά, από την άλλη, και τα ευρύτερα θέματα της περιοχής, την τουρκική προκλητικότητα. Τον ενημέρωσα για την επανέναρξη των διερευνητικών συνομιλιών στις 25 Ιανουαρίου, την ευρύτερη τουρκική συμπεριφορά στην Ανατολική Μεσόγειο και ακόμη τα ζητήματα που αφορούν τη Λιβύη και τον Eastmed.

Δεν έλειψε από την ατζέντα μας και το μεταναστευτικό.

Νομίζω ότι είναι εξαιρετικά χρήσιμο να έχουμε μία διαρκή και ειλικρινή ανταλλαγή απόψεων με την Ιταλία.

Κατέστησα επίσης σαφές ότι, παρότι σεβόμαστε την απόφασή τους και τη στάση τους, η ελληνική πλευρά θα επιθυμούσε μία ισχυρότερη ιταλική στήριξη στο θέμα των κυρώσεων».

Επόμενος σταθμός του κ. Δένδια, η Πορτογαλία, χώρα που ασκεί την προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ για το πρώτο εξάμηνο του 2021.

Ο υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί στη Λισαβόνα με τον πορτογάλο ομόλογό του, Αουγκούστο Σάντος Σίλβα, με τις συζητήσεις να εστιάζονται, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, σε προτεραιότητες και θέματα κοινού ενδιαφέροντος στο πλαίσιο της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένων των ευρωτουρκικών σχέσεων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...