434
Ο Κάνιε με καπελάκι «Make America Great Again» το 2017 | Reuters

Στον αέρα το πρώτο προεκλογικό σποτ του Κάνιε Γουέστ

Protagon Team Protagon Team 13 Οκτωβρίου 2020, 16:49
Ο Κάνιε με καπελάκι «Make America Great Again» το 2017
|Reuters

Στον αέρα το πρώτο προεκλογικό σποτ του Κάνιε Γουέστ

Protagon Team Protagon Team 13 Οκτωβρίου 2020, 16:49

Ο Κάνιε Γουέστ έδωσε στη δημοσιότητα πριν από μερικές ώρες το πρώτο του επίσημο βίντεο, στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας του για να εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ.

Στο προεκλογικό σποτ, το οποίο εστιάζει στις αξίες της θρησκείας και της οικογένειας, ο μουσικός ζητάει από το εκλογικό κοινό να τον ψηφίσει για πρόεδρο των ΗΠΑ.

«Στρεφόμενοι στην πίστη μας, θα γίνουμε το είδος του έθνους, το είδος των ανθρώπων, που ο ίδιος ο Θεός θέλει να είμαστε», λέει ο Γουέστ στο βίντεο, όπου παρουσιάζονται διάφορες οικογένειες να προσεύχονται.

Η προεκλογική εκστρατεία του Γουέστ και του πολιτικού σχηματισμού του, με τίτλο Birthday Party, είναι σχεδόν ανύπαρκτη.

Ο 43χρονος ράπερ, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, έχει μαθηματικά μόνο απειροελάχιστες πιθανότητες νίκης – κυρίως επειδή η υποψηφιότητά του πέρασε από σαράντα κύματα και εκνεύρισε μέχρι και αυτούς (τους λίγους) που τον συμπαθούν.

Tην υποψηφιότητά του για την προεδρία των ΗΠΑ στις εκλογές του Νοεμβρίου ο Γουέστ την είχε ανακοινώσει αρχικά στις αρχές του Ιουλίου.

«Πρέπει τώρα να εκπληρώσουμε την υπόσχεση της Αμερικής, εμπιστευόμενοι τον Θεό, ενοποιώντας το όραμά μας και οικοδομώντας το μέλλον μας. Κατεβαίνω ως υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ», είχε γράψει τότε ο Γουέστ στον λογαριασμό του στο Twitter χρησιμοποιώντας το hashtag #2020VISION.

Ωστόσο, μεσολάβησαν διάφορες παλινωδίες, μισόλογα και ήξεις-αφήξεις εκ μέρους του ράπερ, ο οποίος στη συνέχεια φάνηκε να μην υποστηρίζει και τόσο την υποψηφιότητά του.

O Κάνιε, το 2018 στον Λευκό Οίκο, δείχνει ένα βίντεο στον Τραμπ από το κινητό του τηλέφωνο

Παρότι κάποτε υπήρξε δωρητής του Μπαράκ Ομπάμα και της Χίλαρι Κλίντον, η πολιτική του Γουέστ έχει αλλάξει σημαντικά τα τελευταία χρόνια.

Λίγο μετά τις εκλογές του 2016, ο Γουέστ δήλωσε σε συναυλία του ότι είχε ψηφίσει τον Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Γουέστ εμφανίστηκε ακόμα πιο φίλα προσκείμενος στον Τραμπ το 2018, δημοσιεύοντας μια φωτογραφία του με ένα καπέλο «Make America Great Again» και συναντήθηκε με τον Τραμπ στο Οβάλ Γραφείο, όπου είπε για τον Τραμπ: «Αγαπώ αυτόν τον τύπο».

Αργότερα εκείνο το έτος, ο Γουέστ απομακρύνθηκε από τον Τραμπ και την πολιτική του, γράφοντας «τα μάτια μου είναι τώρα ανοιχτά και τώρα συνειδητοποιώ ότι έχω συνηθίσει να διαδίδω μηνύματα που δεν πιστεύω».

Η ανακοίνωση του Κάνιε αμέσως έγινε αντικείμενο σπέκουλας ότι είναι «λαγός» του Τραμπ σε μια προσπάθεια να βλάψει τον Δημοκρατικό αντίπαλο του Τραμπ, πρώην αντιπρόεδρο, Τζο Μπάιντεν, καθώς θα πάρει από αυτόν τους αφροαμερικανούς ψηφοφόρους.

Αλλά θα μπορούσε να κάνει το αντίθετο, καθώς ο Γουέστ τυγχάνει πολύ μεγαλύτερης προτίμησης μεταξύ της πιο λευκής, Ρεπουμπλικανικής βάσης του Τραμπ από ό,τι μεταξύ των μαύρων και Δημοκρατικών ψηφοφόρων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...