211
H Ζαρούλια με τον Νίκο Μιχαλολιάκο, την εποχή που ήταν και οι δύο βουλευτές | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Στο σκαμνί ξανά η Ελένη Ζαρούλια

Protagon Team Protagon Team 18 Νοεμβρίου 2020, 14:26
H Ζαρούλια με τον Νίκο Μιχαλολιάκο, την εποχή που ήταν και οι δύο βουλευτές
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Στο σκαμνί ξανά η Ελένη Ζαρούλια

Protagon Team Protagon Team 18 Νοεμβρίου 2020, 14:26

Κατηγορούμενη και πάλι βρίσκεται η καταδικασθείσα σύζυγος του Νίκου Μιχαλολιάκου και πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής. Αυτή τη φορά για αδικήματα που φέρεται ότι διέπραξε στην προσπάθειά της να διοριστεί ως μετακλητή υπάλληλος στη Βουλή.

Η εισαγγελία άσκησε εις βάρος της ποινική δίωξη για υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης και ψευδή υπεύθυνη δήλωση, καθώς φέρεται να δήλωσε ψευδώς στην αίτηση της ότι δεν διώκεται για κανένα αδίκημα κακουργηματικού ή πλημμεληματικού χαρακτήρα.

Η αποκάλυψη του θέματος του διορισμού της –ο οποίος είχε γίνει με βάση τον Κανονισμό της Βουλής– είχε γίνει λίγες μόλις ημέρες πριν την καταδίκη της Ζαρούλια για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Η Ζαρούλια κρίθηκε ένοχη για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση (εδώ) και της επιβλήθηκε ποινή εξαετούς κάθειρξης (εδώ). Ωστόσο δεν πήγε φυλακή, όπως ο σύζυγός της, που έμεινε ελεύθερος ως την εκδίκαση της έφεσης, με εγγύηση 20.000 ευρώ.

Στις 9 Οκτωβρίου ωστόσο ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας ανακάλεσε τον διορισμό της συζύγου του Μιχαλολιάκου μετά τη διαπίστωση ότι είχε ψευδώς βεβαιώσει την υπηρεσία, όπου κατέθεσε τα δικαιολογητικά και προβλεπόμενες βεβαιώσεις, ότι δεν έχει κώλυμα διορισμού.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Βουλής είχε διαβιβάσει τον φάκελο στην εισαγγελία ζητώντας την ποινική αξιολόγηση για όποιο αδίκημα τυχόν έχει τελέσει η κ. Ζαρούλια κατά την υποβολή των δικαιολογητικών της.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...