522
H Αννα Κορακάκη μετά το τέλος των προσπαθειών της. «Ημουν άτυχη στο πρώτο σετ βολών» είπε μετά | ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΟΣΙΔΗΣ

Στην έκτη θέση στα 25 μ. η Αννα Κορακάκη – «Με επηρέασε η πανδημία»

Protagon Team Protagon Team 30 Ιουλίου 2021, 10:02
H Αννα Κορακάκη μετά το τέλος των προσπαθειών της. «Ημουν άτυχη στο πρώτο σετ βολών» είπε μετά
|ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΟΣΙΔΗΣ

Στην έκτη θέση στα 25 μ. η Αννα Κορακάκη – «Με επηρέασε η πανδημία»

Protagon Team Protagon Team 30 Ιουλίου 2021, 10:02

Μετά την έκτη θέση που κατέλαβε στη σκοποβολή με αεροβόλο πιστόλι στα 10 μ. στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, η Αννα Κορακάκη βρέθηκε ξανά εκτός βάθρου και στο αγώνισμα της σκοποβολής των 25 μ. Η έκτη θέση που κατέλαβε στον τελικό του αγωνίσματος το πρωί της Παρασκευής (ώρα Ελλάδας) είναι βέβαια σημαντική, αλλά απέχει από το χρυσό μετάλλιο που είχε κατακτήσει πριν από πέντε χρόνια στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Μετά τη λήξη του τελικού, η Αννα Κορακάκη, σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής στην τελετή έναρξης των Αγώνων, μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ, λέγοντας πως και αυτή η έκτη θέση συνιστά διεθνή καταξίωση για την ίδια. Συμπλήρωσε ακόμα ότι η αγωνιστική απραξία λόγω της πανδημίας την επηρέασε σε μεγάλο βαθμό και έδωσε ραντεβού για ένα μετάλλιο σε τρία χρόνια στο Παρίσι.

«Αισθάνομαι πάρα πολύ καλά. Περήφανη και χαρούμενη που στον χώρο μας διεθνώς νιώθω καταξιωμένη. Αυτό που έγινε σήμερα είναι σπάνιο στο άθλημά μας. Δύο σερί τελικοί. Σήμερα δεν ήταν στην οκτάδα οι δύο Ολυμπιονίκες του Ρίο μαζί με έμενα. Δεν μπήκαν καν στον τελικό. Είναι δύσκολο να συμμετέχεις σε τελικό», επεσήμανε η χρυσή Ολυμπιονίκης του Ρίο ντε Τζανέιρο.

H Αννα Κορακάκη σε μια προσπάθειά της στον τελικό των 25 μ. (REUTERS/Ann Wang)

Και στη συνέχεια τόνισε: «Πιστεύω πως η κατάσταση με την πανδημία με επηρέασε. Όλες οι μεταλλιούχες είχαν την τύχη να ανήκουν σε μεγάλες ομάδες και μπορούσαν να προπονούνται και να έχουν αγώνες στη χώρα τους. Εγώ, ενάμιση χρόνο, είμαι ανενεργή. Δεν είχα αγώνα ούτε στην Ελλάδα ούτε στο εξωτερικό. Θεωρώ πως αν είχα 4-5 αγώνες μέσα στη χρονιά, το αποτέλεσμα θα ήταν διαφορετικό».

Η Αννα Κορακάκη απογοητευμένη (ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΟΣΙΔΗΣ)

Οσον αφορά τον αγώνα, η Αννα Κορακάκη είπε: «Ημουν άτυχη στο πρώτο σετ βολών. Είχα τέσσερις από τις πέντε βολές στον κύκλο του 10 και ένα στα 9. Ωστόσο, επειδή μετράνε δεκαδικά οι βολές, οι τρεις ήταν πιο κοντά στο 9. Παίζει μεγάλο ρόλο η τύχη. Σε όλον τον τελικό έριξα καλά, αλλά ήμουν άτυχη. Ήμουν καλή τεχνικά.

»Απέκτησα περισσότερη εμπειρία εδώ στο Τόκιο. Δεν σου δίνουν τα μετάλλια εμπειρία. Έριχνα πολύ καλά. Χαίρομαι πάρα πολύ γιατί διόρθωσα τα λάθη που είχε εντοπίσει στους μόλις δύο αγώνες που έδωσα το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

»Με όλη την κατάσταση και την αναβολή μένουν τρία χρόνια για το Παρίσι. Ξεκινούν και οι προκρίσεις σε λίγο. Ελπίζω να απαλλαγούμε από αυτή την κατάσταση, να ξεκινήσουμε πάλι τους αγώνες και να κατακτήσω ένα μετάλλιο στο Παρίσι που τόσο πολύ θέλω».

Η Αννα Κορακάκη σε μια προσπάθειά της στον τελικό (ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΟΣΙΔΗΣ)

Το χρυσό μετάλλιο με Ολυμπιακό ρεκόρ πανηγύρισε στο μπαράζ (4-1) η Βιταλίνα Μπατσαράσκινα (Ρωσία-38β.), η οποία είχε θριαμβεύσει και στα 10μ. αεροβόλο πιστόλι, το ασημένιο επίσης με Ολυμπιακό ρεκόρ η Μινγιουνγκ Κιμ (Ν. Κορέα38β.) και το χάλκινο η Τζιαρουϊξάν Σιάο (Κίνα-29β.).

Η τελική κατάταξη:

1. Βιταλίνα Μπατσαράσκινα (Ρωσία) 38β.

2. Μινγιουνγκ Κιμ (Ν. Κορέα) 38β.

3. Τζιαρουϊξάν Σιάο (Κίνα) 29β.

4. Αντοανέτα Κοσταντίνοβα (Βουλγαρία) 28β.

5. Τσια-Γινγκ Γου (Κινεζική Ταϊπέι) 23β.

6. Άννα Κορακάκη (ΕΛΛΑΔΑ) 18β.

7. Ντορίν Βένεκαμπ (Γερμανία) 14β.

8. Τσια Τσεν (Ταϊβάν) 10β.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...