385
Κυρίδου και Μπούρμπου πριν τον τελικό. Έμειναν πέντε ολόκληρα δευτερόλεπτα μακριά από μια θέση το βάθρο | REUTERS/Leah Millis/File Photo

Δεν τα κατάφεραν οι Κυρίδου και Μπούρμπου — στην πέμπτη θέση στον τελικό

Protagon Team Protagon Team 29 Ιουλίου 2021, 07:45
Κυρίδου και Μπούρμπου πριν τον τελικό. Έμειναν πέντε ολόκληρα δευτερόλεπτα μακριά από μια θέση το βάθρο
|REUTERS/Leah Millis/File Photo

Δεν τα κατάφεραν οι Κυρίδου και Μπούρμπου — στην πέμπτη θέση στον τελικό

Protagon Team Protagon Team 29 Ιουλίου 2021, 07:45

Η καταπληκτική και γεμάτη υποσχέσεις για ένα μετάλλιο, εμφάνιση της Μαρίας Κυρίδου και της Χριστίνας Μπούρμπου στον ημιτελικό της δίκωπου γυναικών, στην κωπηλασία, δεν μετουσιώθηκε τελικά σε μια θέση στο βάθρο· το πρώτο μετάλλιο εξακολουθεί να διαφεύγει από την Ελλάδα σε αυτούς τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Στον τελικό που έγινε τα ξημερώματα της Πέμπτης (ώρα Ελλάδος), το ελληνικό δίδυμο Κυρίδου-Μπούρμπου δεν τα κατάφερε και τερμάτισε στην 5η θέση με χρόνο 6:57.11.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε το δίδυμο από τη Νέα Ζηλανδία, η Γκρέις Πρέντεργγκαστ και η Κέρι Γκόουλερ με χρόνο 6:50.19, ενώ στη δεύτερη θέση τερμάτισε η Ρωσία (Βασιλίσα Στεπάνοβα και Έλενα Οριανμπίσκαγια) με 6:51.45 και στην τρίτη ο Καναδάς (Κάλειφ Φίλμερ και Χίλαρι Γιάνσενς) με 6:52.10.

Οι Κυρίδου-Μπούρμπου είχαν πάρει με εμφατικό τρόπο την πρόκριση στον τελικό, σημειώνοντας επίδοση-ρεκόρ στην απόσταση, όμως αυτή τη φορά η «συνταγή» του ημιτελικού δεν απέδωσε. Και πάλι έμειναν πολύ πίσω —με τα πληρώματα της Νέας Ζηλανδίας, της Ρωσίας, του Καναδά, αλλά και της Μεγάλης Βρετανίας να παίρνουν νωρίς «κεφάλι»— αλλά αυτή τη φορά δεν κατάφεραν να καλύψουν τη διαφορά. Είναι χαρακτηριστικό ότι απείχαν πέντε ολόκληρα δευτερόλεπτα από μια θέση στο βάθρο.

Σε κάθε περίπτωση και η πέμπτη θέση είναι μια επιτυχία και μια παρακαταθήκη για το μέλλον. Ραντεβού στο Παρίσι σε τρία χρόνια.

«Είμαστε πολύ ευχαριστημένες με αυτή τη θέση. Θα θέλαμε κάτι περισσότερο, όπως ο καθένας θα ήθελε, όταν αγωνίζεται στον τελικό. Τα δώσαμε, όμως όλα χθες για να περάσουμε. Κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε σήμερα στον τελικό και νομίζω ότι ήταν η σωστή απόφαση που τα δώσαμε όλα χθες στον ημιτελικό», είπε η Μαρία Κυρίδου, για να προσθέσει:

«Έχουμε πολλά χρόνια μπροστά μας. Στο δικό μας άθλημα η καλύτερη ηλικία είναι μεταξύ 25 και 30 χρόνων κι εμείς είμαστε στα 20 ακόμη. Οπότε πιστεύω ότι μπορούμε και οι δύο να φτάσουμε πολύ ψηλά».

Από την πλευρά της, η Χριστίνα Μπούρμπου, η οποία δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά της, τόνισε. «Είμαι πολύ ευχαριστημένη. Με βάση τη χθεσινή μας κούρσα θα ήθελα κάτι παραπάνω σήμερα. Η κούραση ήταν πάρα πολύ μεγάλη από χθες, αλλά το παλέψαμε μέχρι την τελευταία κουπιά. Είμαι πολύ χαρούμενη που μπορέσαμε και τερματίσαμε στην 5η θέση».

 

Τα αποτελέσματα του τελικού της δικώπου γυναικών στο Τόκιο:

1. Νέα Ζηλανδία Πρέντεργγκαστ/Γκόουλερ 6:50.19

2. Ρωσία Στεπάνοβα/Οριανμπίσκαγια 6:51.45

3. Καναδάς Φίλμερ/Γιάνσενς 6:52.10

4. Μεγάλη Βρετανία Γκλόβερ/Σουόν 6:54.96

5. ΕΛΛΑΔΑ Μαρία Κυρίδου/Χριστίνα Μπούρμπου 6:57.11

6. Ισπανία Θιντ/Ντίαθ Ρίμπας 7:00.05

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...