261
Τσιτσιπάς και Σάκκαρη συγχαίρουν τους νικητές | REUTERS/Edgard Garrido

Τέλος οι Ολυμπιακοί Αγώνες για Τσιτσιπά και Σάκκαρη

Protagon Team Protagon Team 29 Ιουλίου 2021, 14:37
Τσιτσιπάς και Σάκκαρη συγχαίρουν τους νικητές
|REUTERS/Edgard Garrido

Τέλος οι Ολυμπιακοί Αγώνες για Τσιτσιπά και Σάκκαρη

Protagon Team Protagon Team 29 Ιουλίου 2021, 14:37

Το όνειρο του Στέφανου Τσιτσιπά και της Μαρίας Σάκκαρη για ένα ολυμπιακό μετάλλιο στο Τόκιο σταμάτησε την Πέμπτη στο κορτ «Αριάκε»: το ελληνικό δίδυμο έχασε 2-1 από τους Αυστραλούς  Τζον Πιρς και Ασλεϊ Μπάρτι και αποκλείστηκαν από τα ημιτελικά του ολυμπιακού τουρνουά στο μεικτό διπλό.

Οι Αυστραλοί πήραν με 6-4 το πρώτο σετ σε 30 λεπτά. Το ελληνικό δίδυμο έβγαλε αντίδραση στο δεύτερο: μόλις στο πρώτο γκέιμ Σάκκαρη και Τσιτσιπάς έσπασαν το σερβίς του Τζον Πιρς, ενώ στη συνέχεια έκαναν το 2-0 στο δικό τους και πήραν σημαντικό προβάδισμα για την ισοφάριση. Ετσι, «προστατεύοντας» το σερβίς τους, Σάκκαρη και Τσιτσιπάς ισοφάρισαν σε 1-1 σε 35 λεπτά, με σκορ 6-4 στο δεύτερο σετ.

Ο αγώνας οδηγήθηκε στο τρίτο σετ το οποίο όμως δεν είναι ένα κανονικό σετ – ουσιαστικά λειτουργεί σαν ένα τάι μπρέικ (η πρώτη ομάδα που θα φτάσει τους δέκα πόντους, ή η πρώτη ομάδα που θα πάρει διαφορά δύο πόντων αν το σκορ υπερβεί τους δέκα, κερδίζει το ματς.

Ο Τσιτσιπάς τα βάζει με τον εαυτό του (REUTERS/Edgard Garrido)

Στο ξεκίνημα του τρίτου σετ οι δύο ομάδες κράτησαν τους πόντους των σερβίς τους έως το 3-3. Σε εκείνο το σημείο όμως οι Πιρς και Μπάρτι «έσπασαν» το σερβίς της Σάκκαρη για 4-3. Πήραν τον έλεγχο του σετ από εκείνο το σημείο και δεν τον έχασαν ποτέ, επικρατώντας τελικά με 10-6 σε ένα σετ-εξπρές διάρκειας 11 λεπτών.

Ετσι Σάκκαρη και Τσιτσιπάς αποχαιρετούν το Τόκιο με μια θέση στους «16» στο ατομικό και στους «8» στο μεικτό διπλό.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...