553
Ο Αλ. Τσίπρας στην επίσκεψή του σε αυτό που η Κουμουνδούρου υπέδειξε ως «κέντρο τηλεδιοίκησης» της Λάρισας | © Intime p.a.

«Σόου» Τσίπρα στη Λάρισα σε κέντρο τηλεδιοίκησης-γιαπί – Δίπλα υπάρχει κανονικό που λειτουργεί, λέει ο Γεραπετρίτης

Protagon Team Protagon Team 20 Μαρτίου 2023, 13:49
Ο Αλ. Τσίπρας στην επίσκεψή του σε αυτό που η Κουμουνδούρου υπέδειξε ως «κέντρο τηλεδιοίκησης» της Λάρισας
|© Intime p.a.

«Σόου» Τσίπρα στη Λάρισα σε κέντρο τηλεδιοίκησης-γιαπί – Δίπλα υπάρχει κανονικό που λειτουργεί, λέει ο Γεραπετρίτης

Protagon Team Protagon Team 20 Μαρτίου 2023, 13:49

H αντιπολίτευση θέλει τη σκηνοθεσία της –καλή ή κακή σκηνοθεσία, καλή ή κακή αντιπολίτευση είναι δευτερεύοντα ζήτηματα, ο στόχος είναι η αντιπολίτευση. Ετσι, ο Αλέξης Τσίπρας έκρινε σωστό να πάει τη Δευτέρα στη Λάρισα και συνοδευόμενος από τη γραμματέα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου να φωτογραφηθούν σε ένα ημικατεστραμμένο γραφείο, όπου κατά την Κουμουνδούρου βρίσκεται το «κέντρο τηλεδιοίκησης» του σιδηροδρομικού σταθμού της πόλης –και όλα αυτά στη σκιά πάντα της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών.

Τι κι αν, όπως κατέθεσε ο υπουργός Επικρατείας και αρμόδιος για το υπουργείο Μεταφορών Γιώργος Γεραπετρίτης στη Βουλή, «ακριβώς δίπλα είναι το κέντρο τοπικής τηλεδιοίκησης στη Λάρισα, το οποίο και λειτουργεί»; Ο κ. Τσίπρας έκανε ένα αντιπολιτευτικό σόου, εικονογραφώντας μια εικόνα διάλυσης.

Οπως σημείωσε η σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, «κατά την επίσκεψή του, ο κ. Τσίπρας συζήτησε με εργαζόμενους, μηχανοδηγούς και σταθμάρχες για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συντελέστηκε το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, καθώς και για τις δικλείδες ασφαλείας που υπήρχαν μέχρι το 2019 και οι οποίες εν συνεχεία είτε απαξιώθηκαν είτε καταργήθηκαν».

«Παράλληλα, επιβεβαιώθηκε πως το Κέντρο Τηλεδιοίκησης της Λάρισας, το οποίο “έβλεπε” την κίνηση των τρένων από τον Δομοκό μέχρι το Πλατύ – δηλαδή και το σημείο του δυστυχήματος- και που λειτουργούσε ως τον Ιούλιο του 2019, έχει καταστραφεί πλήρως και μέχρι και σήμερα βρίσκεται εκτός λειτουργίας. Πρόκειται για το ίδιο Κέντρο Τηλεδιοίκησης, για το οποίο η κυβέρνηση διά των υπουργών Γεραπετρίτη και Οικονόμου, αλλά και σήμερα του αρμόδιου υπουργού κ. Καραμανλή στην Επιτροπή της Βουλής, ισχυρίζεται ψευδώς πως “λειτουργούσε πλήρως” αποδίδοντας το δυστύχημα αποκλειστικά σε ανθρώπινο λάθος», σημείωσε η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Η αλήθεια βέβαια ήταν αρκετά διαφορετική, όπως τουλάχιστον την περιέγραψε ο κ. Γεραπετρίτης, στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, παράλληλα με την επίσκεψη Τσίπρα στο… γιαπί.

Γεραπετρίτης: «Συνειδητή παραπλάνηση»

«Ποτέ δεν μίλησα για ένα καθολικό κέντρο τηλεδιοίκησης. Σήμερα όμως που μιλάμε υφίσταται το κέντρο τηλεδιοίκησης στη Λάρισα και κάνει την αυτόματη χάραξη και αυτό ανέφερε και ο κ. Σπίρτζης για την αυτόματη χάραξη», είπε ο κ. Γεραπετρίτης, για να κάνει, στη συνέχεια, λόγο για «ανοίκεια συμπεριφορά συνειδητής παραπλάνησης όταν ορισμένοι πηγαίνουν σε αυτό που είναι υπό κατασκευή στη Λάρισα και λένε πως αυτό είναι ό,τι υπάρχει σήμερα. Ακριβώς δίπλα είναι το κέντρο τοπικής τηλεδιοίκησης στη Λάρισα, το οποίο και λειτουργεί! Πήγα και έκανα αυτοψία και με τη βοήθεια των σταθμαρχών κάναμε αυτόματη χάραξη. Πάμε μαζί να δούμε αν λειτουργεί».

«Αν αποδειχθεί πως λειτουργεί θα πρέπει να πείτε συγγνώμη και σε εμένα αλλά και στον ελληνικό λαό που παραπλανάται», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Επικρατείας.

Λίγο αργότερα, κατά τη διάρκεια του μπρίφινγκ των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου δήλωσε πως στον σιδηροδρομικό σταθμό της Λάρισας λειτουργεί από τον Νοέμβριο του ’22 σύστημα τηλεδιοίκησης και υπάρχει υποχρέωση χάραξης πάνω σε αυτό όπως και δυνατότητα παρακολούθησης των δρομολογίων για 5,5 χλμ ή για 12 λεπτά.

Ανέφερε επίσης ότι το σύστημα αυτό λειτούργησε μέχρι μία ώρα πριν το δυστύχημα και αυτό είναι το ουσιαστικό και όχι τα υπόλοιπα που προκαλούν σύγχυση με ψέματα και ανακρίβειες.

«Είναι διαδικασίες που θα αποδειχθούν μέσα από έγγραφα. Τι υπήρχε και τι όχι πιστοποιείται από τα πρωτόκολλα παραλαβής. Αυτό που παρελήφθη το 2019 ήταν σε λειτουργικότητα σε ποσοστό 18%», συνέχισε και επανέλαβε ότι στη Λάρισα μέχρι και μία ώρα πριν το δυστύχημα αξιοποιήθηκε το σύστημα τοπικής τηλεδιοίκησης. «Είχε γίνει σεβαστή η υποχρέωση να χαράσσεται η διαδρομή στον πίνακα αυτό και όλα αυτό λειτουργούσε κανονικά. Αυτό δεν αμφισβητείται», υπογράμμισε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...