215
Ιατρικό προσωπικό φροντίζει ασθενή με κορονοϊό σε ΜΕΘ νοσοκομείου των Βρυξελλών | REUTERS/Yves Herman

Σοκ από τον θάνατο από κορονοϊό ενός κοριτσιού 12 ετών στο Βέλγιο

Protagon Team Protagon Team 31 Μαρτίου 2020, 14:48
Ιατρικό προσωπικό φροντίζει ασθενή με κορονοϊό σε ΜΕΘ νοσοκομείου των Βρυξελλών
|REUTERS/Yves Herman

Σοκ από τον θάνατο από κορονοϊό ενός κοριτσιού 12 ετών στο Βέλγιο

Protagon Team Protagon Team 31 Μαρτίου 2020, 14:48

Πολύ σπάνιο γεγονός λένε οι γιατροί – και τα στατιστικά μπορεί πράγματι να επιβεβαιώνουν κάτι τέτοιο. Η περίπτωση του θανάτου στο Βέλγιο ενός κοριτσιού 12 ετών από την Covid-19, την ασθένεια που προκαλεί ο κορονοϊός, προκαλεί ωστόσο σοκ ανάλογο με την σπανιότητα του γεγονότος.

Τον θάνατο γνωστοποίησαν την Τρίτη οι υγειονομικές Αρχές της χώρας με την ευκαιρία της ανακοίνωσης του καθημερινού απολογισμού της πανδημίας. «Είναι ένα πολύ σπάνιο γεγονός, αλλά μας έχει αναστατώσει», δήλωσε ο δρ Εμανουέλ Αντρέ, ένας από τους εκπροσώπους των Αρχών. Η 12χρονη είχε πυρετό εδώ και τρεις ημέρες και είχε διαγνωστεί θετική στον νέο κορονοϊό, διευκρίνισε ένας άλλος εκπρόσωπος.

Είναι η πρώτη φορά που αναφέρεται ο θάνατος ενός παιδιού εξαιτίας του κορονοϊού στο Βέλγιο, όπου 705 άνθρωποι έχουν ήδη χάσει τη ζωή τους από την Covid-19, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Την περασμένη εβδομάδα, ο θάνατος μιας 16χρονης Γαλλίδας στην περιοχή του Παρισιού είχε προκαλέσει ζωηρή συγκίνηση στη Γαλλία. Το ίδιο και ο θάνατος ενός 14χρονου στην Πορτογαλία.

Οι θάνατοι που οφείλονται στην Covid-19 είναι πολύ  σπάνιοι μεταξύ των νέων, όμως «οι σοβαρές μορφές της νόσου που επιφέρουν εισαγωγή σε νοσοκομείο, των μονάδων εντατικής θεραπείας περιλαμβανομένων, ή που οδηγούν στον θάνατο μπορεί να εμφανιστούν στους ενηλίκους κάθε ηλικίας», έχουν προειδοποιήσει σε έκθεσή τους οι αμερικανικές υγειονομικές αρχές.