280
H 16χρονη Ζουλί, που «έφυγε» την Τετάρτη νικημένη από τον κορονοϊό | DR/Le Parisien

Ζουλί: Συγκλονισμένη η Γαλλία για τη 16χρονη που έπεσε θύμα του κορονοϊού

Protagon Team Protagon Team 27 Μαρτίου 2020, 14:28
H 16χρονη Ζουλί, που «έφυγε» την Τετάρτη νικημένη από τον κορονοϊό
|DR/Le Parisien

Ζουλί: Συγκλονισμένη η Γαλλία για τη 16χρονη που έπεσε θύμα του κορονοϊού

Protagon Team Protagon Team 27 Μαρτίου 2020, 14:28

«Πρέπει να σταματήσουμε να νομίζουμε ότι ο ιός επηρεάζει μόνο τους ηλικιωμένους… Κανείς δεν είναι ανίκητος απέναντι στον κορονοϊό».

Είναι τα λόγια της Μανόν, της αδελφής της 16χρονης Ζουλί, η οποία την περασμένη Τετάρτη άφησε την τελευταία της πνοή σε νοσοκομείο του Παρισιού, νικημένη από τον κορονοϊό.

Μαθήτρια λυκείου, η Ζουλί εμφάνισε στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας έναν «μικρό βήχα», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η μεγαλύτερη αδελφή της, μιλώντας στην εφημερίδα «Le Parisien» (εδώ).

Το Σαββατοκύριακο τα συμπτώματα έγιναν πιο ενοχλητικά και τη Δευτέρα, οι δύο αδελφές πήγαν μαζί στον γιατρό για να εξεταστεί η 16χρονη Ζουλί.

«Την προηγούμενη εβδομάδα είχε λίγο βήχα», περιγράφει η Μανόν. «Το  περασμένο Σαββατοκύριακο ο βήχας αυξήθηκε, με βλέννα, και τη Δευτέρα επισκεφθήκαμε γιατρό. Εκεί, διαγνώστηκε με αναπνευστική δυσχέρεια. Δεν είχε εμφανίσει άλλη σοβαρή ασθένεια πριν από αυτό».

«Η Ζουλί δεν είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα. Από εκείνη την ώρα, η κατάσταση γινόταν όλο και πιο σοβαρή», ανέφερε για την επιδείνωση της υγείας της αδελφής της.

Αρχικά η Ζουλί νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο «Longjumeau» της Eσόν. Μέσα σε ένα 24ωρο όμως, κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά της στο νοσοκομείο «Necker» (15ο διαμέρισμα του Παρισιού).

Διασωληνώθηκε το βράδυ της Τρίτης. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών, ωστόσο, η 16χρονη δεν τα κατάφερε και εξέπνευσε λίγες ώρες αργότερα.

«Οι πνεύμονές της κατέρρευσαν, είχαν καταστραφεί. Οι γιατροί έκαναν ό,τι μπορούσαν, αλλά ήταν αδύνατο να την επαναφέρουν», διηγείται η αδελφή της ξεσπώντας σε λυγμούς.

Η Μανόν έφθασε μαζί με τη μητέρα της στο νοσοκομείο αφού είχε πεθάνει η Ζουλί.

 «Ηταν βίαιο. Είχαμε χρόνο να τη δούμε, αλλά έπρεπε να σκεφτούμε άμεσα τι έπρεπε να γίνει μετά», δήλωσε στην «Le Parisien».

Η κηδεία της Ζουλί θα γίνει τη Δευτέρα σε στενό οικογενειακό κύκλο λόγω και των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...