235
Ο 14χρονος Βιτόρ Γκοντίνιο που πέθανε από την Covid-19 | Twitter

Σοκ στην Πορτογαλία από τον χαμό του 14χρονου Βίτορ – Το νεότερο θύμα στην Ευρώπη

Protagon Team Protagon Team 30 Μαρτίου 2020, 13:25
Ο 14χρονος Βιτόρ Γκοντίνιο που πέθανε από την Covid-19
|Twitter

Σοκ στην Πορτογαλία από τον χαμό του 14χρονου Βίτορ – Το νεότερο θύμα στην Ευρώπη

Protagon Team Protagon Team 30 Μαρτίου 2020, 13:25

Ενας 14χρονος Πορτογάλος θεωρείται το νεότερο θύμα του κορονοϊού στην Ευρώπη.

Ο Βίτορ Γκοντίνιο από την πόλη Οβάρ, νότια του Πόρτο, πέθανε τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, μετά τη διακομιδή του στο νοσοκομείο. Ο 14χρονος έπασχε από ψωρίαση και παρουσίασε συμπτώματα του κορονοϊού το Σάββατο.

Η ψωρίαση δεν θεωρείται υποκείμενο νόσημα για τον κορονοϊό. Ωστόσο, τα σύγχρονα φάρμακα, οι βιολογικοί παράγοντες και τα μονοκλωνικά αντισώματα που χορηγούνται για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων, μειώνουν σημαντικά το ανοσοποιητικό σύστημα. Οταν κάποιος έχει λάβει πρόσφατα τέτοιου τύπου θεραπεία, θεωρείται ανοσοκατεσταλμένος και ως εκ τούτου μπορεί εύκολα να μολυνθεί από κορονοϊό, αλλά είναι δύσκολο να τον αντιμετωπίσει ο οργανισμός του. Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν έχει δοθεί διευκρίνιση προς το παρόν για την αγωγή που είχε λάβει ο 14χρονος.

Ειχε προηγηθεί ο θάνατος της 16χρονης Ζουλί Αλιοτ στη Γαλλία, σε νοσοκομείο του Παρισιού, την Τετάρτη. Η έφηβη δεν είχε υποκείμενα προβλήματα υγείας και εξέπνευσε μία εβδομάδα αφότου άρχισε να έχει έναν «ελαφρύ βήχα».

Η Πορτογαλική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου απέτισε φόρο τιμής στον έφηβο, που έπαιζε futsal, ένα παιχνίδι που μοιάζει με ποδόσφαιρο. Ο πρόεδρός της, Φερνάντο Γκόμες, ανέφερε στην ανακοίνωσή του: «Με βαθύτατη θλίψη στέλνω τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια, τους φίλους και τους συμπαίκτες του Βίτο Φαραέλ Μπάστος Γκοντίνιο. Σε αυτή τη στιγμή βαθύτατου πόνου για τους αγαπημένους του, στέλνω επίσης λόγια παρηγοριάς στην ποδοσφαιρική ομάδα της περιοχής Αβέιρο που μοιράστηκε μαζί μας τον χαμό ενός τόσο πρώιμου ταλέντου».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...