268
| Reuters

Σκέψεις στην κυβέρνηση για παράταση του lockdown ως τις 14 Δεκεμβρίου

Protagon Team Protagon Team 27 Νοεμβρίου 2020, 22:45
|Reuters

Σκέψεις στην κυβέρνηση για παράταση του lockdown ως τις 14 Δεκεμβρίου

Protagon Team Protagon Team 27 Νοεμβρίου 2020, 22:45

Σενάρια να μετατεθεί ακόμη πιο κοντά στα Χριστούγεννα το άνοιγμα της αγοράς επεξεργάζονται στην κυβέρνηση, σε συνάρτηση με την πορεία της πανδημίας και την πίεση στο σύστημα υγείας.

Αρμόδιο κυβερνητικό στέλεχος, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, είπε ότι υπάρχουν σκέψεις για παράταση του απαγορευτικού ως τις 14 Δεκεμβρίου. Πιθανή εξαίρεση θα αποτελούν τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία – εξάλλου η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως έχει πει ότι θα ανοίξουν πριν από τις γιορτές.

Η πρόθεση της κυβέρνησης είναι το ενιαίο άνοιγμα της χώρας —το είπε ο Στέλιος Πέτσας ότι δεν υπάρχει προς το παρόν σενάριο για κατά τόπους άρση του lockdown, μολονότι είναι εμφανές ότι το πρόβλημα εντοπίζεται στη Βόρεια Ελλάδα. Ωστόσο δεν αποκλείεται να ισχύσουν κάποιοι περιορισμοί και προϋποθέσεις σε επιβαρυμένες περιοχές.

Στο μεταξύ ο Κυριάκος Μητσοτάκης μεταβαίνει στη Θεσσαλονίκη, την πόλη επίκεντρο της επιδημίας, η οποία μετρά ήδη τέσσερις εβδομάδες περιορισμού των μετακινήσεων και κλειστών επιχειρήσεων αλλά συνεχίζει να είναι πρωταθλήτρια στα κρούσματα (545 περιστατικά μολύνσεων ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ την Παρασκευή για την ΠΕ Θεσσαλονίκης, έναντι 319 στην Αττική).

Ο δε Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, υπουργός Προστασίας του Πολίτη μεταβαίνει στην Αχαΐα, προκειμένου εν όψει του της γιορτής του Αγίου Ανδρέα να μην επαναληφθούν τα λάθη που έγιναν πριν από έναν μήνα στη Θεσσαλονίκη με τη γιορτή του Αγίου Δημητρίου.

 

Οι τελικές αποφάσεις, που θα εξαρτηθούν από τον αριθμό των κρουσμάτων και την πίεση στα νοσοκομεία, θα λάβει ο Πρωθυπουργό στα τέλη της επόμενης εβδομάδας.

Αρχικά το lockdown θα έληγε στις 30 Νοεμβρίου, αλλά αυτή την εβδομάδα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε την παράταση κατά μία εβδομάδα, δηλαδή ως τις 7 Δεκεμβρίου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...